Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Brunello vine

Brunello-vine er nogle af de mest anerkendte og prestigefyldte vine i Italien. Brunello di Montalcino produceres i den lille by Montalcino, der ligger i vinregionen Toscana. Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af de eftertragtede rødvine. Vi forhandler Brunello di Montalcino fra nogle af Italiens absolut bedste producenter.

Hvad kendetegner Brunello-vine?

Brunellos fulde navn er faktisk Brunello di Montalcino, men mange omtaler blot vinen som Brunello. Navnet kommer af det italienske ord for “brun”, der efter al sandsynlighed henviser til den mørke farve, som vinen har. Brunello-vine laves udelukkende på Sangiovese Grosso, der er en særlig variant af Sangiovese-druen.

Brunello-vin er kendt for sin elegance, struktur og kompleksitet. Vinen har en intens og dyb rubinrød farve med en næsten uigennemtrængelig kerne. Du vil blandt andet kunne møde aromaer af moden frugt, herunder kirsebær, hindbær og solbær, suppleret af subtile noter af krydderier, læder, tobak og cedertræ.

En Brunello-vin vil ofte byde på en solid struktur med velintegrerede tanniner samt en medium til fyldig krop. Smagsnuancerne går blandt andet hen over røde bær, figner, espresso, chokolade, sød tobak og læder.

Se hele vores udvalg af rødvine

Vores toscanske vinhuse

Hos Philipson Wine er vi så heldige at importere og sælge vine fra tre af de bedste producenter i Toscana: Altesino, Tenuta di Argiano, og Tenuta di Fossacolle, der alle repræsenterer Brunello med hver deres særpræg. Gå på opdagelse i det håndplukkede udvalg, og find din nye favorit-Brunello.

Se hele vores udvalg af rosévine

Historien bag Brunello

Selvom der har været dyrket vin omkring byen Montalcino siden Romertiden, var det først i midten af 1800-tallet, at den første flaske Brunello di Montalcino så dagens lys. Det var en lokal vinbonde ved navn Clemente Santi, der havde eksperimenteret med fremstilling af vin på en særlig klon af Sangiovese-druen, som i dag går under navnet Sangiovese Grosso.

En lang modningsproces og brugen af den specifikke Sangiovese Grosso-klon skabte en vin af enestående kvalitet og kompleksitet, der hurtigt imponerede omverdenen. I 1968 blev Brunello di Montalcino endda tildelt den prestigefyldte DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), som er den højeste kvalitetsbetegnelse, en italiensk vin kan opnå.

Hvilke druer benyttes til fremstilling af Brunello?

For at sikre et konstant højt niveau af vinen, er der af den italienske kommission, Disciplinare di Produzione, opsat strenge regler for produktionen af Brunello-vin. Brunello di Montalcino skal fremstilles på 100% Sangiovese Grosso, høstudbyttet må maksimalt være 56 ha/l, og vinene skal ligge mindst fire år, før de må sælges.

Brunello kendetegnes ved 48 måneders lagring inden frigivelse, hvoraf de fire måneder skal være på flaske. Det gør Brunello til en af de vine, der lader vente på sig i længst tid, inden den kommer på markedet. Brunello Riserva adskiller sig fra almindelig Brunello ved at den skal gennemgå fem års lagring.

Brunello-vine er nogle af de bedste vine fra Italien, og kvaliteten har de sidste 20 år været stigende. Det gør desværre også, at Brunello er blandt de dyreste italienske vine overhovedet. Gennem mange års samarbejde med producenterne kan vi dog holde priserne i et lavt niveau. Der er ikke nogen fordyrende mellemled, og vi har derfor sikret, at vores kunder kan købe god Brunello til skarpe priser. Derudover har vi et stort udvalg af Brunello i vores udvalg af Fine Wine.

 

Vinområdet Brunello

De prestigefyldte rødvine kommer fra Toscana, nærmere bestemt området omkring byen Montalcino, der ligger syd for byen Firenze. Området har et tørt og varmt klima sammenlignet med Chianti, hvor den anden af de kendte Toscana-vine kommer fra.

Sangiovese-druerne nyder godt områdets varme og solrige klima. De hårde vintre og den kalkholdige jord giver også optimale betingelser for druen og i sidste ende vinen. Brunello er sammen med Barolo og Amarone blandt de mest anerkendte vine i Italien.

Mad til Brunello

Brunello di Montalcino er kendt som en udpræget madvin og går især godt til kraftige kødretter som eksempelvis oksesteg, gris, lam og vildt. Vinens tanniner vil i mødet med kødet opleves som afrundede og bløde, og der venter dig derfor en rigtig god vinoplevelse ved middagsbordet.

Find et bredt udvalg af kvalitetsvin hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine kan du vælge mellem en perlerække af kvalitetsvine. Uanset om du er til rødvin, hvidvin, rosévin eller Champagne, finder du helt sikkert en flaske, der passer til din smag. Udforsk vores sortiment, og bliv inspireret af en verden af vin.

Skal du have hjælp til at vælge din næste vin? Så er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi har over 36 års erfaring med vin, og det er vores fornemmeste opgave at levere gode og inspirerende vinoplevelser fra hele verden. Du kan enten henvende dig i vores butik i Kokkedal eller kontakte os på telefon 70 22 68 88. Vi glæder os til at vejlede dig.