Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Bordeaux 2022
Tårnhøj kvalitet - Lav kvantitet

Jungletrommerne lyder allerede højt i Bordeaux: Her er den bedste årgang siden 1961.

Med vores 36 års erfaring i salg af Cru Classé direkte fra Bordeaux, ved vi at den slags udmeldelser skal tages med et gran salt, men der er ingen tvivl om at 2022 er en historisk god årgang og vi anbefaler allerede nu, at du køber til din vinsamling/vinkælder.

Alle Primeur vine > Bordeaux 2022

 

Bourgogne
2022

Bordeaux
2022

 

Brunello
2019

 

Barolo
2020

Robert Parker:

Bordeaux has produced some monumental wines in 2022”

“This is a vintage of remarkable concentration, energy and harmony”

Ekstrem modne druer har givet tårnhøj kvalitet - lav kvantitet

Christian Philipson har som den første smagt på alle de bedste slotte i Bordeaux årgang 2022. Konklusionen er en årgang med ekstremt modne druer som har givet meget kraftige vine med højt indhold af tannin. De bedste vine er meget koncentrerede, men samtidig med en indtagende blød/sødmefuld struktur som kun kan opnås i exceptionelle gode årgange.

Årgangen er ikke en letvægter, men en årgang hvor rigdom og kompleksitet er i højsædet. Vi tilråder alligevel selektiv udvælgende da klimaet har været så ekstremt at høsttidspunktet og selektionen har skulle tilpasses dette.

De mindre vellykkede vine mangler friskhed og kan være volatile/flade. Mange af hvidvinene er vellykkede og skal drikkes ret tidligt og de søde vine er meget rige, her er det ikke alle, der har formået af fastholde friskheden.

Jungletrommerne lyder allerede højt i Bordeaux: Her er den bedste årgang siden 1961. Med vores 36 års erfaring i salg af Cru Classé direkte fra Bordeaux, ved vi at den slags udmeldelser skal tages med et gran salt, men der er ingen tvivl om at 2022 er en historisk god årgang og vi anbefaler allerede nu at du køber til din vinsamling/vinkælderefter efter vores anbefalinger som vi løbende vil komme når vinene tilbydes fra slottene fra den 2 maj.

Bordeaux 2022 anmeldelser

Jean-Marc Quarin:
Den meget kendte franske anmelder Jean-Marc Quarin, en af verdens førende specialister i Bordeauxvine, er overbevist om at 2022 er bedste årgang i dette århundrede og bedste siden 1961 (dvs. bedre end 1982) og han har lagt ud med at give både Château Lafite-Rothschild og Château Mouton-Rothschild begge 1. Cru Pauillac, rent 100 points. Quarin bemærker i øvrigt at man ikke skal være bekymret for en potentiel relativ høj alkoholprocent, de fleste vine har 13,5 til 15%, fordi alkoholen er blevet fantastisk vellykket integreret, endnu et tegn på en monsterårgang.

James Suckling:
James Suckling, som har smagt Bordeaux en primeur siden 1982 først for Wine Spectator og nu som selvstændig anmelder, skiver at han i sine 40 år som anmelder ikke har smagt noget lignende, 2022 er simpelthen et nyt pejlemærke for hvor god Bordeaux kan blive:

”This is the 40th year I have tasted barrel samples in Bordeaux, but I have never come across anything like the 2022 vintage. It was one of the hottest and driest growing seasons in the history of France’s most famous wine region, yet it produced thousands of opulent and structured but still fresh and balanced wines.

For me personally, it sets a new benchmark for Bordeaux after my first reference vintage for the region from barrel, 1982!”

Pierre Lawton:
Andre kendte eksperter som den gamle, hæderkronede negociant Pierre Lawton sammenligner med legendariske årgange som 1947 og 1949 og der er bred enighed om at vinmarkerne i Bordeaux har vænnet sig til klimaforandringerne, og kan frembringe verdensklassevine i årgange som 2018, 2019, 2020 og nu og ikke mindst 2022!

Om Bordeaux 2022

2022 har flere vejrmæssige ligheder med andre store årgange som 1982, 1989, 1990, 2000, 2009 og 2018,  foråret var usædvanligt varmt og meget tørt, og blev efterfulgt af en lang, varm og tør sommer, lidt regn slut august og så et varmt efterår. Der blev høstet meget tidligere end normalt, og den samlede høst endte på 15% under niveauet for 2020.

Kigger man samlet set på de sidste årtier, er 2022 blandt et af de mindste høstudbytter fra 2000 – 2022. Særligt hedebølgen hen over sommeren i Frankrig, spillede en afgørende rolle for de små høstudbytter i 2022.

At købe vine En Primeur er en tillidssag

  • Philipson Wine har 36 års erfaring med at smage og købe En Primeurvine direkte fra producenterne
  • Philipson Wine har en meget solid økonomi, som sikrer at kunderne får leveringen
  • Philipson Wine er Skandinaviens største og førende importør af Cru Classé-vine fra Bordeaux, med det største udvalg og personlig rådgivning hvis ønsket.
  • At købe vine En Primeur giver dig mulighed for at investere i vine før frigivelse, og ofte til en pris der er lavere end når vinen kommer på markedet efterfølgende.
  • At købe vine En Primeur sikrer dig vinene, så du undgår at de går udsolgt inden hjemkomst.

Husk at købe En Primeur for at investere i en vinoplevelse - der ikke nødvendigvis kan veksles til en økonomisk gevinst!

Winemaker's dinners & VIP

Vi har som altid, et stort udvalg af Winemaker's dinners og VIP middage

Prøv vores smagekasser

Stort udvalg af smagekasser med kvalitetsvine

Alle vine på tilbud

Se hele vores udvalg af vine til de skarpeste priser