Kultbrunello med meget lille produktion og meget høje ratings. Ejer Sergio Marchetti har specialiseret sig i at lave koncentrerede, mørke og ekstraktrige Brunelloer med langt lagringspotentiale.

Fossacolle

Sergio Marchetti
Sergio Marchetti er kendt som en af Italiens dygtigste vinkældertroldmænd, og hans vartegn er koncentrerede, mørke og ekstraktrige vine. Sergio stod tidligere for produktionen på Tenuta di Argiano (kendt for Brunello di Montalcino og supertoscaneren Solengo. I dag fokuserer Sergio Marchetti 100% på hans egen families vingård, Tenuta di Fossacolle.

Tenuta di Fossacolle
Tenuta di Fossacolle er en lille ejendom i den sydlige ende af Montalcino-appelatione. Ejendommen besidder mikroskopiske 2,5 hektar vinmarker, hvilket er helt efter Sergio Marchettis ønske , for hvis han ikke kan bese og pleje samtlige vinstokke hver dag, mener han ikke at han kan opnå den ønskede kvalitet. I kælderen eksperimenteres der med lagring på franske barriques, hvilket givetvis bidrager til den silkeagtige og generøse stil, som kendetegner Fossacolles vine.

Vine fra Fossacolle


KUN
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker