Argiano - den "danske Brunello". Den danske Winemaker Hans Vinding-Diers har siden 2003 fået skabt topklasse med sit eget præg og Argiano er atter at finde blandt Brunellos bedste producenter. Supertoscanerne Non Confunditur, Solengo og Suolo er ren verdensklasse. Kendt fra DR 2's vin temaften "Året på Argiano".

Argiano - den danske Brunello og Supertoscanere

Tenuta di Argiano er en af Toscanas store, gamle majestætiske vingårde. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596. Der er har været dyrket vin på slottets marker lige siden. I 1992 overtog grevinde Noémia Marone Cinzano driften og revolutionerede kvaliteten, bl.a. med hjælp fra Sassicaias daværende ønolog. Giacomo Tachis. Sammen forbedrede de kvaliteten i Brunellovinen og skabte supertoscaneren Solengo, i dag en af Italiens ikonvine. I 2013 solgte Noémia Cinzano Argiano til en gruppe af internationale investorer, men det nuværende winemaker team fortsætter.

Dansk ønolog i verdensklasse

Siden 2003 har troldmanden i kælderen heddet Hans Vinding-Diers. Som søn af de danske winemakeres Grand Old Man, Peter Vinding-Diers, lå det i kortene at Hans skulle få en fremtid indenfor vin. Hans er opvokset i Bordeaux, men lige siden 1987 har han være på en uafbrudt ønologisk rejse, som ønolog over det meste af verden. Hans Vinding-Diers har allerede lavet vin i Australien, Sydafrika, Spanien, Portugal, Chile, Uruguay, Ungarn, Argentina og sidst, men ikke mindst i Italien. Erfaringen er således allerede enestående, og Hans Vinding-Diers talenter og evner er enorme.

Fantastiske muligheder på unikt terroir

Argianos vinmarker vokser på meget forskelligartet jordbund (terroir) og det giver nye muligheder for en innovativ winemaker. Således blev de franske druer til Solengi plantet af Noémia og Giacomo Tachis fordi den kølige brise fra Toscanas kystområde ved Maremma kan svale markerne og gøre det muligt at skabe en elangante Supertoscaner. Hans Vinding-Diers så tidligt at der var mulighed for at perfektionere nogle af de bedste Sangiovese Grosso druer og lave Suolo, ligesom Hans er manden bag Single Vineyard Brunelloen Orcaia, hvis druer vokser ikke på en, men 2 vinmarker med terroir af tufsten og limsten, vinen udtrykker således en særlig mineralitet i forholdt til Argianos "almindelige" Brunello.

Parker's The World's Greatest Wine Estates

Argiano er blandt blot 22 italienske vingårde som har fundet gennem nåleøjet hos Robert Parker i dennes bog "The World's Greatest Wine Estates". Argiano har også høstet masser af roser hos Wine Spectator gennem tiden og har fået Gambero Rossos eftertragtede 3 glas flere gange.

Argiano

Vine fra Argiano


91 point

KUN
DKK 109,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 225,00

pr. fl. v/12 flasker


94 - 95 point

SPAR 200 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


94 point

SPAR 300 DKK pr. fl.
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/12 flasker


99 point

KUN
DKK 495,00

pr. fl. v/12 flasker