Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Sauvignon Blanc vine

Sauvignon Blanc-druen er en af verdens mest anvendte druesorter til hvidvinsproduktion. Den udmærker sig ved at være en elegant, sprød og super frisk vin, som alle med en forkærlighed for hvidvin bør kende til. Tag med os på en rejse gennem Sauvignon Blancs varierende nuancer, og udforsk de eksklusive Sauvignon Blanc-vine, der venter på dig hos Philipson Wine.

Find nøje udvalgte Sauvignon Blanc-vine hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine har vi et stort udvalg af lækre Sauvignon Blanc-vine fra nogle af verdens førende vinproducenter. I vores sortiment finder du blandt andet vin fra topproducenter som:

Sidstnævnte er skabt af pioneren Kevin Judd, der var med til at sætte New Zealandsk Sauvignon Blanc på verdenskortet.

Se vores flotte udvalg af kvalitetsvin

Sauvignon Blanc-druens oprindelse

Sauvignon Blanc-druen stammer oprindeligt fra Loire, men er i nyere tid blevet enormt populært i eksempelvis New Zealand. Tidligere mente man, at druen stammer fra Bordeaux, men nyere DNA forskning har påvist, at druen kommer fra franske Loire. ‘Sauvignon’ betyder ‘vild’ på fransk, mens ‘blanc’ betyder ‘hvid’. Oversat til dansk bliver det til "vild hvid".

Hvor dyrkes Sauvignon Blanc?

Oprindeligt kommer druesorten fra Loire i det nordvestlige Frankrig, hvor den er grundstenen bag de særdeles populære vine fra Sancerre og Pouilly-Fumé. Den dyrkes ligeledes i stor stil i Bordeaux, hvor den dog sjældent står alene, men ofte blandes med Sémillon. Flere og flere hvidvine bliver også lavet på Sauvignon Blanc i Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan.

Men druen dyrkes også uden for Frankrigs grænser. Faktisk nærmest overalt i verdenen. Årsagen til den store udbredelse af druen skyldes i høj grad den store succes, man har haft med at dyrke druen i New Zealand. Her blev den plantet for første gang i Marlborough i 1972. Selvom det er knap 50 år siden, er det ganske kort tid i vinverdenen. Alligevel er det lykkedes at lave rigtig lækker vin, som også har fået stor succes.

Hvordan smager Sauvignon Blanc?

Sauvignon Blanc er en lækker og aromatisk hvidvinsdrue, der ofte vil have en medium-fyldig smag og høj syre. Det høje syreindhold giver druen det meget friske udtryk, som Sauvignon Blanc er kendt for. Fordi den er så frisk, er den også kendt for at være bedst, når den drikkes ung. Hvis vinene fadlagres i længere tid, vil det nemlig dæmpe druens særlige karakter.

Duften og smagen vil typisk være præget af en urtet karakter, hvor blandt andet hyldeblomst og syrlige frugter træder frem. Hvilke syrlige frugter, der træder frem, afhænger hovedsageligt af det område, som druen er dyrket i.

Hvis druen er dyrket i køligere områder, vil vinen ofte bære præg af frugter som citron, lime og stikkelsbær. Er druen derimod dyrket i et varmere klima, vil tropiske frugter som ananas, kiwi og grapefrugt være fremtrædende.

 

Sauvignon Blanc til maden

Sprød, frisk og elegant! Noget af det specielle ved denne drue er de urteagtige smagsnuancer, som druen besidder. I smag og duft er Sauvignon Blanc ofte tørre, friske og mineralske med en medium krop og fylde. Det er netop af denne årsag, at druen passer perfekt til retter, hvor grønne urter indgår. Ligeledes går Sauvignon Blanc rigtig godt i spænd med lyst kød som kylling eller kalkun, mens fisk og skaldyr også vil være perfekte ledsagere til vinen. Men du kan bestemt også nyde den som en aperitif.

Forskellen på Chardonnay og Sauvignon Blanc

En af de største forskelle på Sauvignon Blanc og Chardonnay er, at Sauvignon Blanc er en aromatisk drue, hvor Chardonnay er en ikke-aromatisk drue. Når en drue er aromatisk, betyder det, at den har en masse klassiske kendetegn. Sauvignon Blanc har derfor kraftige og intense dufts- og smagsnoter, uanset hvilket klima og terroir den dyrkes i. En ikke-aromatisk drue som Chardonnay er egentlig ganske smagløs i sig selv. Derfor bliver Chardonnay-vin enormt præget af klima og terroir.

Oplev fransk og new zealandsk Sauvignon Blanc hos Philipson Wine

Selvom Sauvignon Blanc-druen altid vil have klassiske kendetegn, betyder det dog ikke, at der ikke kan være stor forskel på en Sauvignon Blanc fra Frankrig og en Sauvignon Blanc fra New Zealand. Hvor Sauvignon Blanc-vine fra Loire er kendt for deres tørre og mineralske smag, er Sauvignon Blanc-vine fra New Zealand mere tropiske i smagen.

Hos Philipson Wine kan du opleve det bedste fra to verdener, når du udforsker vores håndplukkede udvalg af Sauvignon Blanc-vine fra Frankrig og New Zealand. Men du finder selvfølgelig også førsteklasses Sauvignon Blanc fra andre lande som Chile, Østrig, Italien og Sydafrika.

Er du vild med hvidvin? Så kan du se hele vores store udvalg af hvidvine her.