Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Vine fra Bourgogne

Se alle vine fra Frankrig 

Bourgogne - et af verdens bedste vindistrikter

Det, der er med til at gøre Bourgogne en så unik og ikonisk vinregion, er kommunernes rolle i at definere de mange forskellige vines karakterer.
Hver kommune, såsom Gevrey-ChambertinPommardMeursault og Chablis, har sit eget unikke terroir og klima som giver anledning til vine med en utrolig bred smagsprofil.

Bourgogne er en af de mest komplekse og mytiske vinregioner i verden, og netop derfor kan det også være svært for nybegyndere at forstå regionen. Her finder du blandt de ypperste rød- og hvidvine på Chardonnay og Pinot Noir druer.

Vinglas med rødvin og vintønder i baggrunden

Vin fra Chablis

 
Chablis ligger i den nordlige del af Bourgogne, og er formelt set, en del af Bourgogne. Chablis-brandet er dog så stort, at det betragtes som sit eget selvstændige område, og ikke har behov for at læne sig op af Bourgogne. Vinene laves på 100% Chardonnay, og er kendt for sin store friskhed og mineralitet. Her laves der verdensklasse vine fra La Chablisienne.

Vin fra Bourgogne årgang 2020

Bourgogne 2020 er en fantastisk årgang med ligheder til den legendariske 2010 årgang – men med en lille høst. Vinene er utrolig aromatiske, fyldige og friske!

Høsten i den efterfølgende årgang 2021 er frostramt og mængderne er forsvindende små – Dette kommer til at skabe markant øget international efterspørgsel på den fantastiske årgang 2020.

Bourgogne: Vin i verdensklasse

Bourgogne er et af verdens mest berømte vinområder. Det er samtidig også en utrolig kompleks region, der kan være svær at forstå for nybegyndere. Bourgogne rummer nemlig både diverse appellationer, producenter og marker, og strækker sig over 290 kilometer fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. Regionen er inddelt i seks vindistrikter fra nord mod syd:

 • Chablis
 • Côte de Nuits & Côte de Beaune
 • Côte Chalonnaise
 • Mâconnais Beaujolais

Bourgogne består af 30.000 hektar vinmarker, der byder på lige så mange forskellige stilarter, som der er vinhuse og marker. Det betyder, at du kan forvente gode og varierede smagsoplevelser af Bourgogne-vine. Du finder alt fra lette, finesserige og elegante vine, til vine med masser af fylde, struktur, koncentration og kompleksitet.

Bourgognes klima og terroir

Bourgogne har et kontinentalt klima, der er kendetegnet ved store temperaturudsving mellem sommer og vinter. Uanset årstid kan vejret altså være ustabilt, og det kan sætte sine spor på høstudbyttet.

Klimaet er helt fundamentalt for vinens stilart. Det køligere klima nordpå resulterer for eksempel i vine med mere friskhed og højere syre, end vinene fra de sydligere bakkedrag, som kan indeholde mindre syre og friskhed, men til gengæld mere moden frugt og fylde. Et godt eksempel kunne være vinene fra det nordlige Chablis, som har en helt karakteristisk stil med en usammenlignelig friskhed, kølighed og mineralitet.

Omvendt vil druer fra de sydlige områder — såsom Rhône-distriktet — være kendetegnet ved at have fået mere sol og højere temperaturer, og derfor vil vinene ofte også have mere fylde, frugt og højere alkoholniveauer. De mest populære druer i Rhône-distriktet er Grenache, Syrah og Mourvedre. Du kan læse mere om Rhône-distriktet her.

Jordbunden i Bourgogne består af især kalksten og ler, der kan spores tilbage til juratiden. Jordsammensætningen er dog ekstremt forskelligartet gennem hele Bourgogne, hvilket er én af grundene til, at regionen kan producere fremragende vine.

De mest anvendte druer i Bourgogne

Bourgogne er for mange mennesker det ypperste, når det kommer til vin. Intet sted i verden kan Pinot Noir og Chardonnay blive så komplekse, elegante og koncentrerede. Navne som Domaine Henri Boillot og Domaine de la Vougeraie er levende beviser på, hvor godt vin kan smage netop herfra.

I Bourgogne anvendes næsten udelukkende Pinot Noir og Chardonnay, men også mindre kendte druer som Aligoté og Gamay i Beaujolais.

 • Chardonnay er synonym med hvid Bourgogne. Den grønne drue er særligt udbredt i det nordlige Bourgogne i Chablis og Côte de Beaune. Chardonnay-druen får meget af sin karakter fra klima og terroir, hvilket gør hvidvine fra Chablis specielle og meget eftertragtede.
 • Pinot Noir er den ukronede konge af røde druer i Bourgogne. En fin og skrøbelig druetype, som trives godt i det kølige klima i eksempelvis Côte d’Or, hvor man finder flere Grand Cru-vinmarker.
 • Gamay er en anden rød druesort i Bourgogne. Druen anvendes primært i Beaujolais, hvor den kan lave alt fra lyse, finesserige og aromatiske vine - måske særlig kendt fra Beaujolais Nouveau - til mørke, strukturerede og lagringsværdige vine fra appellationer som Morgon og Moulin-à-Vent.
 • Aligoté er den anden grønne drue i Bourgogne, men den har ikke noget nær samme stjernestatus som Chardonnay. Trods sin mere ydmyge status, giver vine på Aligoté ofte stor value-for-money, med deres umiddelbare, friske og læskende stil, og de drikkes ofte ungt.

Bourgogne - et af verdens bedste vindistrikter

Bourgogne er en af de mest komplekse og mytiske vinregioner i verden, og netop derfor kan det også være svært for nybegyndere at forstå regionen. Her finder du blandt de ypperste rød- og hvidvine på Chardonnay og Pinot Noir druer. 

 

De fire klassificeringer i Bourgogne

Bourgogne består af mange forskellige appellationer, hvoraf mange er ganske små. Diversiteten er stor, på trods af at der kun benyttes få druesorter. Dette har også haft indflydelse på kvaliteten af vinene. Etiketten kan være en hjælp til at identificere, hvor i hierarkiet den pågældende Bourgogne-vin befinder sig. Vinene fra Bourgogne inddeles efter fire klassifikationer:

 • Grand Cru - Udgør omkring 2 % og består af de bedste vinmarker i Bourgogne. Grand Cru er den fineste betegnelse i Bourgogne som kun 36 marker har ret til at benytte. 7 af dem er i Chablis, og resten befinder sig i Côte d`Or.
 • Premier Cru - Udgør omkring 15 % af den samlede produktion og består af førsteklasses områder i en kommune. Der er omkring 600 Premier Cru-marker.
 • Village (AOC) - Kommune-vine, som lige er et niveau højere end Regionale (AOC). På etiketten angives, hvilken kommune vinen kommer fra.
 • Regionale (AOC) - Udgør omkring 83 % af den samlede produktion i Bourgogne og dækker over kommunale og regionale appellationer. Disse appellationer har den største spændvidde, og du finder både vine af stor og lille betydning.

Håndplukkede kvalitetsvine fra Bourgogne

Det er en velkendt kliché blandt vinentusiaster, at man ender sine dage med at drikke Bourgogne. Og der er nok noget om snakken. Mange vinnydere falder først for de forunderlige finesser, som gør Bourgogne-vine til noget helt unikt, når de kommer lidt op i årene.

For Christian Philipson, stifter af Philipson Wine, var det umiddelbart omvendt. Hans allerførste kontakt til vinens verden fandt sted i Bourgogne. Det var her, under sit 5 årige ophold i Gevrey, at grundstenene til Philipson Wine blev lagt. Siden er der løbet en del vin igennem glasset, og Philipson Wine har i dag et af Danmarks bedste udvalg af kvalitets-Bourgogne til ekstremt konkurrencedygtige priser.

Takket være de mange venskaber, som Christian i sin tid knyttede med de bedste vinbønder i Bourgogne, har vi kunne tilføje nogle af de allerbedste domaine-/slotsaftappede vine til vores portefølje.
 
Det har gennem nogle år stået os ganske klart, at vi i forbindelse med Bourgogne-vine har skulle satse på kvalitetsdomæner frem for de store negocianter. Dette gør vi med henblik på at få den bedste kvalitet og være så tæt på vinen som muligt. Fælles for vores agenturer er, at de har fokus på kvalitet og ofte kun har meget begrænsede mængder at tilbyde. Hos mange af disse producenter har den yngre generation overtaget og indført nye driftsmetoder – oftest økologisk eller biodynamisk vinfremstilling.
 

Køb andre franske vine hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine finder du et bredt sortiment af franske vine. Vi fører en perlerække af nøje udvalgte kvalitetsvine fra verdensberømte områder som Bordeaux, Champagne, Loire-dalen, Alsace og Rhône-dalen. Vi har selv rejst Frankrig tyndt for at kunne tilbyde dig de absolut bedste vine.

Den franske vinindustri går helt tilbage til Romerriget og er derfor en af de ældste i verden. Franskmændene identificerede tidligt de bedst egnede områder til vindyrkning, og franske munke blev foregangsmænd til de klassificeringssystemer, som vi ser i Bourgogne og Bordeaux i dag. Frankrig er tilmed velsignet med et klima, som mange druesorter stortrives i. Med kolde vintre og varme somre samt forskelligartet jordbund, kan en vinbonde ikke forlange meget mere.

Gå på opdagelse i et væld af fransk rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin og dessertvin hos Philipson Wine. Uanset om du søger en frisk hvidvin eller en fyldig rødvin, vil du helt sikkert finde en flaske, der falder i din smag. Vores erfarne medarbejdere sætter desuden en ære i at hjælpe dig med at finde den helt rette vin, så spørg os endelig til råds. Du kan fange os på telefon +45 70 22 68 88 eller ved at benyttes vores kontaktformular.