Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Cabernet Sauvignon vine

En Cabernet Sauvignon kan ofte kendes på sin smag af solbær, eucalyptus, samt kraftige smagsnoter af brombær og andre mørke frugter.

Smag og aroma i Cabernet Sauvignon vin

En Cabernet Sauvignon kan ofte kendes på sin smag af solbær, eucalyptus, samt kraftige smagsnoter af brombær og andre mørke frugter. Disse smagsnuancer kan gå igen i Cabernet Sauvignon-vine, fra mange forskellige steder i verden. Derudover finder du oftest smagsnoter af mørk chokolade, modne blommer, cedertræ, vanilje, tobak og lakrids.
Cabernet Sauvignon betegnes nogle steder i verden som kongen over alle blå druer (rødvinsdruer). Druen er ikke særligt krævende i forhold til jordbund og klima, hvorfor den er plantet over det meste af verden, dog med meget forskellige resultater. Nogle steder frembringer den vine med usædvanlig dybde, rigdom, koncentration og lang holdbarhed.

Se hele vores udvalg af vin

Cabernet Sauvignon og mad

Det høje tanninindhold i Cabernet Sauvignon bliver neutraliseret af mad med proteiner. Den velbalancerede mængde af sødme, syrlighed og  smagen samt tanninen fra druen gør den optimalt til retter, og kød især, som har et højere naturligt fedt- og proteinindhold.

Cabernet Sauvignons historie

Bordeaux har anvendt druen siden det 18. århundrede og blander den ofte med Cabernet FrancMerlot eller Petit Verdot. I Bordeaux er den rygraden i de største vine, hvor nogle af de største og mest efterspurgte vine i verden kommer fra.
 
Andre steder i verden står den alene,  eller bliver blandet med lokale druer. Den blandes med Sangiovese i Toscana, Tempranillo i Ribera del Duero og  Syrah i Australien. Den går også solo i nogle af Italiens Super-Toscanere, samt i Napa Valley, hvor der ligeledes fremstilles fremragende Cabernet.
Sammen med Pinot NoirZinfandel og Chardonnay, er Cabernet Sauvignon en af verdens mest populære og dyrkede druer.

Cabernet Sauvignon og Merlot: et perfekt makkerskab

Sammenlignet med Merlot, er Cabernet Sauvignon rig på tannin og farve. Det betyder, at vine på Cabernet Sauvignon kræver længere tids lagring før de kan drikkes, end vine på Merlot.  En god Cabernet Sauvignon kan gemmes i mange år. 
 
Ublandet, besidder Cabernet Sauvignon vine ofte stor intensitet, typisk med duft af solbær, blomme og krydderi. Druen har et naturligt højt niveau af tannin. Cabernet Sauvignon vine er typisk lagret i egefade for at blødgøre vinen, hvilket også giver vinen et strejf af vanille. De store vine fra Bordeaux udvikles med alderen til elegante vine med fløjlsbløde tanniner og noter af cedertræ, tobak, læder og svampe.