Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Argentinsk hvidvin

Her finder du vores toneangivende udvalg af argentinsk vin.
Vine fra nogle af Argentinas absolut bedst anmeldte vinhuse finder du nedenfor.

Se hele vores udvalg af hvidvine

Argentina - hjemland for højkvalitetsvine

Argentina er Sydamerikas største vinproducent. Siden 1600-tallet er hovedparten af al vin blevet dyrket omkring Mendoza-provinsen, og så godt som alle kvalitetsvine stammer i dag herfra. Hemmeligheden bag den imponerende kvalitet skyldes flere faktorer: For det første ligger hovedparten af vinmarkerne 500 - 800 meter over havet, hvor der er køligere end ved lavlandet. For det andet ligger området for foden af det 7000 meter høje bjerg, Aconcagua, hvorfra smeltevand skyller en mængde mineraler ned til markerne.

Vin fra top producenten Catena

Det er i Mendozas højland, at vi finder Nicolas Catena. Med vendinger som "referencepunktet for argentinsk kvalitetsvin" (citat Robert Parker) og "Catena laver Argentinas eneste verdensklassevin" (citat Wine Spectator), udråbes Catena enstemmigt af verdenspressen til at være Sydamerikas bedste vinproducent.
Blandt vinenes bedrifter på vore nordlige breddegrader, kan det nævnes, at 1999 Catena Cabernet Agrelo (129 kr ved blindsmagning i Penge & Privatøkonomi) blev vurderet til at koste mere end 1996 Château Lafite-Rothschild (100 point Robert Parker, 3500 kr)!
Nicolas Catenas' vine har fået en overvældende modtagelse af vores kunder, og Philipson Wine er i dag verdens tredjestørste importør af Catenas vine!

Bodega del Fin del Mundo

I den sydlige ende af Argentina finder vi det barske og uvejsomme Patagonien, hvor distrikterne Neuquén og Rio Negro ligger. Distrikterne er først for nylig blevet beplantet med vinstokke, og der hersker en uforfalsket pionerånd blandt vinmagerne. Vi importerer vine fra Patagoniens to bedste vingårde: Bodega del Fin del Mundo (vingården ved verdens ende) laver rustikke, kraftfulde vine i Neuquén-distriktet på bl.a. Pinot Noir-druen, og til imponerede attraktive priser.