Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Fransk vin

Her finder du vores store udvalg af fransk vin. Med nogle af verdens førende vinområder som Bourgogne, Bordeaux og Champagne er Frankrig mange vinelskeres Shangri-La.
Noget af verdens bedst anmeldte hvidvin, rødvin, rosévin og dessertvin kommer fra Frankrig, men det gør nogle af verdens bedste vinkøb faktisk også.

Man bliver aldrig træt af at gå på opdagelse i vin fra Frankrig og kan fortsætte lige nedenfor.

Køb franske vine hos Philipson Wine

På denne side finder du vores udvalg af franske vine. Frankrig er et af de mest populære vinnationer i verden og det skyldes ikke mindst landets store mangfoldighed. Så uanset om du leder efter en rødvin, hvidvin eller noget helt tredje, så er franske vine oftest et synonym med kvalitet. På denne side kan du blive endnu klogere på det franske vinunivers.

Se hele vores udvalg af vin

Vinglas med rødvin og vintønder i baggrunden

Rhône-dalen

Rhône-dalen er endnu en kendt fransk vinregion, der er hjemsted for nogle af Frankrigs fineste rødvine.  Rhône-dalen ligger i det sydøstlige Frankrig og strækker sig fra Avignon til Provence. Her fremstilles rødvinene særligt af druer som Grenache og Syrah. For mange danskere er Rhône-dalen indbegrebet af det vi i Danmark omtaler som ’Sydfrankrig’. 
 
Her er klimaet varmt langt det meste af året, hvilket både giver de bedste forudsætninger for at dyrke kraftige rødvine, frugtige hvidvine, samt ikke mindst smagfulde rosevine. Et af de mest kendte vinslotte på disse kanter er det fantastiske Châteauneuf-du-Pape.

Se hele vores udvalg af rødvin

Champagne

Champagne-regionen ligger i det nordlige Frankrig, øst for Paris. Her produceres de eneste ægte champagner i verden. De fleste champagner laves på druerne Chardonnay, Pinot noir og Pinot Meunie. Det særligt ved Champagne-regionen er både dets klima og ikke mindst jordbund sammenlignet med andre steder i Frankrig. 
 
Champagneregionen har et køligt klima, hvilket er med til at bevare druernes syreindhold. Jorden er også rig på kridt, hvilket giver et ideelt dræn til vinmarkerne samtidig med, at det hjælper til at holde på varmen i de kolde måneder af året. Sidst men ikke mindst så hjælper kridtet også med at reflektere sollyset, hvilket er med til at modne druerne. Kombinationen af disse faktorer resulterer i en champagne, der er sprød og forfriskende med en delikat smag. Nogle af de mest berømte champagner inkluderer blandt andet Bolligner, Dom Perignon og Moët et Chandon. 

Bordeaux

Bordeauxregionen er en anden af Frankrigs mest berømte vinregioner og er beliggende i det sydvestlige Frankrig. I Bordeaux produceres der både rødvine og hvidvine, men det er primært deres rødvine, som mange forbinder denne del af Frankrig med. De bordeauxske rødvine produceres særligt på druesorterne Cabernet Sauvignon og Merlot.
Årsagen til den unikke smagsprofil som man kender fra Bordeaux, skyldes igen den særlige jordbund på disse kanter. Jordbunden i Bordeaux-regionen er forskelligartet med en rig blanding af sand, ler og kalksten. Denne mangfoldighed giver de vine, der produceres i regionen deres unikke smag og karakter. 
Sandet bidrager til dræning og forhindrer, at vinstokkenes rødder bliver for våde. Leret er med til at holde på fugten og tilfører næringsstoffer til vinstokkene. Kalkstenen er med til at reflektere varmen og forhindre, at druerne bliver for modne.
Nogle af de mest berømte rødvine fra Bordeaux inkluderer blandt andet Château Margaux, Château Latour og Château Mouton Rothschild, som burde stå på enhver vinelskers ønskeliste.

Bourgogne

Længere mod nord finder vi til gengæld et andet berømt vinområde i from af Bourgogne, der er kendt for sine Pinot Noir-rødvine og Chardonnay-hvidvine. Vine fra Bourgogne er nogle af de mest populære og højt ansete i verden. Pinot Noir-vine, fra denne region beskrives oftest som både ’elegante’ og ’komplekse’. 
 
Bourgogne-vine er typisk mellemfyldige med en lang eftersmag. De kan variere fra lette og frugtige til rige og fyldige, afhængigt af vinens stil. Klimaet i Bourgogne er køligt og moderat, hvilket er med til at give vinene deres karakteristiske syrlighed. Jordbunden i denne region er også kalkholdig, hvilket bidrager til vinenes mineralske præg. Desuden lagres Bourgogne-vine ofte i længere tid end andre vine, hvilket giver dem en kompleks og afrundet smag.

Loire-dalen

En sidste vinregion vi bliver nødt til at nævne, er Loire-dalen. Loire-dalen ligger i det nordvestlige Frankrig og er en dal der går fra Nantes til Moulins. Navnet ’Loire’ kommer fra floden, som løber igennem dalen. 
 
Loiredalen er en vinregion i Frankrig, der er kendt for sine hvidvine. Det kølige klima i regionen er ideelt til dyrkning af hvide druesorter, såsom Sauvignon Blanc og Chenin Blanc. 
 
Det er også her du finder nogle af Frankrigs mest prestigefyldte vinproducenter, såsom Château d'Yquem og Domaine Leflaive. Vinene fra Loiredalen er kendetegnet ved deres høje syreindhold. De beskrives ofte som værende "sprøde" og "forfriskende" med blomster- og citrusaromaer.

Fransk vin er fuld af tradition

Den franske vinindustri er en af de ældste i verden med en historie, der går tilbage til Romerriget. Det første store vendepunkt for franske vine kom i det 17. århundrede, da kong Louis XIV indførte en række reformer, der var med til at anspore industriens vækst. 
 
Blandt andet etablerede han stillingen som kongelig vinsmagning, skabte et system til klassificering af vine og bestemte, at kun vine fra bestemte regioner kunne bruges til bestemte lejligheder. Det 18. århundrede var præget af yderligere udvidelse af vinindustrien, samt udviklingen af mange af de klassiske franske vinregioner, som vi kender i dag. 
 
Det 19. århundrede var en tid med omvæltninger for den franske vinindustri, hvor phylloxera-epidemien ødelagde flere vinmarker over hele landet. Men industrien kom sig, og i begyndelsen af det 20. århundrede producerede Frankrig igen nogle af de fineste vine i verden. 
 
I dag er Frankrig en af de største vinproducenter i verden sammen med blandt andet Italien, Spanien og Chile. 
Kendte franske vine: Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Merlot
Der er flere årsager til at Frankrig i mange år er blevet betragtet som den største og ofte bedste vinnation i verden. Den primære årsag skyldes den store mangfoldighed inden for fransk vinproduktion. 
 
Imens nogle vinlande kun eller hovedsageligt producerer rødvin eller hvidvin, så finder man i Frankrig både rødvine, hvidvine, champagner og mousserende vine, samt ikke mindst rosévine af højeste kvalitet. 
 
Den primære årsag til at Frankrig modsat mange andre er i stand til at producere så mange forskellige vine, er landets mangfoldige klima og ikke mindst dets mangfoldige jordbund, der giver de mange vine deres unikke karakter og smag. 
I nord er det kølige klima ideelt til produktion af mousserende vine, mens den sydlige del af landet er bedre egnet til at producere fyldige rødvine. Den franske vestkyst er omvendt bedst kendt for sine smagfulde hvidvine, mens den østlige del af landet er hjemsted for nogle af verdens mest berømte dessertvine.
 
Frankrig er således hjemsted for et stort antal vinregioner. Nogle af de mest berømte og bemærkelsesværdige inkluderer:
 
Champagne
Bordeaux
Rhône-dalen
Bourgogne
Loire-dalen

Find de bedste franske vine til enhver lejlighed med Philipson Wine

Hos Philipson Wine elsker vi franske vine! Derfor finder du altid et stort udvalg af alle typer franske vine. Vi har selv rejst Frankrig tyndt for at finde og udvælge de bedste vine fra de bedste producenter på markedet. 
 
Så uanset om er på udkig efter en frisk hvidvin til en varm sommerdag, eller en fyldig fransk rødvin til dit næste middagsselskab, så finder du det her. Vi har også masser af samlevine, hvis du leder efter den næste vin til din samling. Hvis du er det mindste i tvivl om, hvad du skal vælge, så vær ikke bange for at kontakte os. 
 
Vores medarbejdere har mange års erfaring med at hjælpe med at finde den helt rette vin til både nybegyndere og vinentusiaster.
 
Søger du rådgivning og vejledning, kan du altid fange os på telefon +45 70 22 68 88 eller ved at benyttes vores kontaktformular.