Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Økologiske vine

Økologisk vinbrug er en mere miljøvenlig produktion end konventionel vinbrug. Vinen produceres uden brug af kunstgødning eller brug af sprøjtemidler. Philipson Wine har Danmarks største online udvalg af økologiske vine. Se det flotte udvalg her.

 

Økologiske vine

 

Biodynamiske vine

 

Veganske vine

 

Naturvine

Hvad er økologisk vin?

Økologisk vin er mere miljøvenlig end konventionel vin, da man ikke må sprøjte med kemisk sprøjtegift eller kunstgøde. Der er ligeledes sat nogle grænseværdier for, hvor meget svovl man må tilsætte vinen. Som alternativ benytter vinhusene naturlig gødning og må fortsat godt sprøjte med grundstoffer, som kobber og svovl, i begrænsede mængder.
I februar 2012 vedtog EU nye regler for økologisk vin. De trådte i kraft fra og med høsten efter juli i 2012. De betød, at økologisk vin fremover indeholder både økologiske råvarer og færre tilsætningsstoffer. De nye regler sætter en række skærpede krav til brug af behandlingsmetoder og tilsætningsstoffer i produktionen af vinen, så fremstillingen kommer på linje med de krav, man sætter til produktionen af andre økologiske produkter.

Se alle vores naturvine

Økologi-biodynamik-naturvin

Der er en grundlæggende romantisk og uskyldig tanke bag naturvin. Vinbonden skal ikke blande sig i naturens gang. Når man vælger at udelade en lang række moderne processer, stiller det dog ekstrem store krav til hygiejneforholdene på vingårdene. Det kan sagtens lade sig gøre at lave god, holdbar og transporterbar vin efter ovenstående principper. Der skal bare være ekstremt rent, for at vinen ikke får fejl.
En misforståelse ved naturvin, som man ofte støder på, er at den ikke indeholder svovl. Dette er ikke korrekt, da der helt naturligt fremkommer svovl ved gæringsprocessen. En anden udbredt misforståelse er at naturvin er økologisk dyrket. Dette er kun tilfældet, hvis den er økologisk certificeret. Så kig efter Økomærket på vinen, enten det danske eller europæiske. Finder du ikke dette, er vinen ikke certificeret økologisk.

Se alle vores biodynamiske vine