Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Spansk vin

Her finder du vores spændende sortiment af spanske vine. Med næsten en million hektar har Spanien verdens største areal beplantet med vinstokke.
Man kender bedst spansk vin for de klassiske regioner som Rioja eller Ribeira del Duero.
Men vin fra Spaniens nyopdagede vinregioner som det højtbeliggende Madrid eller det regnvåde Galicien blomstrer nu for alvor.

Spanske vineventyr venter lige nedenfor!

Spansk vin af topkvalitet

Den spanske vinindustri har været genstand for massive investeringer i det seneste årti. De dage er talte, hvor spansk topvin var synonym med Rioja med guldtråd eller lærredssæk om flasken. I dag finder man også topkvalitet i områder som Ribera del Duero, Priorat, Toro, La Mancha, Valencia, Zamora, Rias Baixas og Bierzo der skaber bemærkelsesværdige vine, endda i et ekstremt attraktivt prisleje.

Produktion af spansk vin

Det regnfattige klima, som råder over de fleste spanske vinområder, presser vinstokkene til at afgive små, tykskinnede druer. Landets gennemsnitlige høstudbytte ligger på under 25 hl/ha - til sammenligning kan de verdensberømte slotte i Médoc høste dobbelt så meget. Spanierne har al mulighed for at lave flotte, superkoncentrerede vine, men desværre er det ikke alle som byder druerne den behandling, de fortjener. Eksempelvis lagrer alt for mange producenter sin vin på gamle, nedslidte fade, som ikke kan undgå at resultere i triste, oxiderede vine.