Bordeaux rødvine


Rødvine fra Bordeaux af højeste kvalitet

Bordeaux vin er jo det største og dyreste inden for rødvin, ja sågar også hvidvin. det er dog stadig muligt at få god vin til fornuftige priser på da vi køber stort ind, tidligt, især af de gode årgange. 

Rødvine fra Bordeaux er oplagte ledsagere til god mad. Bordeaux passer perfekt til røde bøffer, krydret madretter og generelt de fleste retter gennem mange årstider. Men varmen som god Bordeaux har i smagen er især lækkert til sommerens grill, efterårets mørke retter eller simremad om vinteren.

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


90 - 92 point

SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


Glimrende køb

KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


Silver Medal 2018

KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker 

Bordeaux er verdens vigtigste vinregion og er en reference for mange vinområder rundt omkring i verden. For rødvinene fra Bordeaux er det druerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot som danner grundstammen, og druerne blendes for det meste sammen alt efter hvad området, producenten og ikke mindst årgangen dikterer. Bordeaux deler man ofte i højre og venstrebred i forhold til floden Gironde, hvor der dyrkes vin på begge sidder af floden.

Der er forskel på højre og venstre bred i Bordeaux

På venstre side, på Médoc halvøen ligger de berømte kommuner fra syd mod nord i form af Haut-Médoc, Margaux, Saint-Julien, Pauilliac og aller nordligst Saint-Estephe. Længere syd på finder man de lige så kendte kommuner, Graves og Pessac-Leognan. Her er det som grundregel Cabernet Sauvignon druen der dominer vinene. 

På højre side finder man kommunerne Pomerol og Saint Emilion hvor det er Merlot druen der dominerer.

Forskellen på højre og venstrebred skal man finde i jordbunden, hvor venstrebredsvinene laves på druer der primært vokser på en jordbund bestående af grus, og højrebredsvinene der primært er lavet på druer der vokser på en jordbund baseret på ler.

  • Smagsmæssigt er venstrebredsvine som hovedregel mere elegante, tanninske, kraftige og kræver ofte nogle år i kælderen før de nydes. Hvis de nydes unge anbefales det at dekantere vinene.
  • Smagsmæssigt er højrebredsvine som hovedregel mere runde, bløde, mørke og fede i udtrykket. Hvis de nydes unge anbefales det at dekantere vinene.

Bordeuax 1855 klassifikationen

Kvalitetsmæssigt er Bordeaux meget opdelt i klassifikationer og ranglister. Den vigtigste klassifikation er 1855 Klassifikation som blev til ved verdensudstillingen i Paris i 1855. Vinene blev klassificeret fra 1. til 5. cru, hvor 1. cru er bedst. Siden 1855 er hierarkiet kun blevet smårevideret to gange. Der er dog sket meget siden dengang og visse lavere rangerende slotte laver den dag i dag bedre vin end højere rangerende slotte.

Der var utrolig mange slotte der ikke kom med i denne Klassifikation, hvorfor man i 1932 lavede Cru Bourgeois-systemet, som så siden da er revideret mange gange.

Saint-Emilion har sine egne 5 klassifikationer: Saint Emilion Premiers Grands crus, som igen er opdelt i en klasse A og B, Saint Emilion Grands Crus Classé, Saint Emilion Grands Crus og almindelig Saint Emilion. Denne Klassifikation revideres ca hvert 10år.

Pomerol har ikke nogen klassificeringen, men vinene har ekstremt høj kvalitet og er meget efterspurgte.

Kvalitetsmæssigt og prismæssigt er der stor forskel på de klassificerede vine og de ikke klassificerede vine, med få undtagelser.

Philipson Wines succesfulde koncept med salg af kvalitetsvin i hele kasser tager naturvis afsæt i, at vi primært tjener vores penge på indkøbet samtidig med vores kunder får markedet bedste handel på kvalitetsvin. Vores sortiment på de ædle Bordeaux vine kan kun praktiseres, fordi vi har handlet inden andre har fået øje på disse vine på deres radar!

Specielt Philipson Wines samarbejde med Domaine Fabres slotte, som Lamothe-Cissac, La Tonelle, Fonseche, Le Chene og nyankomne Chateau la Tour de By er gode eksempler!

Her er tale om slotsaftappede Bordeaux rødvine fra en række berømte slotte, som producerer høj value-for-money!