2016-Secret-Malbec-Viu-Manent-Colchagua

2016 Secret Malbec Viu Manent Colchagua

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Anmeldelser (2)

91 point
92 point

Da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua, Central Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb, selvom de ikke er nær så velplacerede som Viu Manents marker. Siden massive investeringer i modernisering af vingården i 1990'erne er kvaliteten røget helt til tops, og Viu Manents utroligt rene, drueduftende vine vinder medaljer i læssevis på de internationale smagninger.

Med Secret-vinene løfter Viu Manent sløret for en ny stil, et hemmeligt våben i deres erobring af vinnydernes gunst verden over. Secret-vinene laves på druer fra de bedste skråninger i og omkring Colchagua-dalen.

Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance, der giver én lyst til at smage vinen igen og igen. Secret-vinene er blevet kæmpesucceser verden over, hvor de hver dag gør alle fordomme om uelegante Chile-vine til skamme.

Viu Manent er Chiles specialist i Malbec-vine, og en af husets topvine er sågar blevet kåret til Sydamerikas bedste Malbec i South American Wine Guide. Secret Malbec laves på druer fra San Carlos-markerne, som er Viu Manents måske allerbedste marker. Vinen er fadlagret kort tid på nye fade, hvilket har tilført en ekstra dimension af dybde, dog uden at rokke ved vinens harmoni. Vinen byder på en udtalt blomstret bouquet med tydelige toner af viol samt modne frugter såsom blomme og solbær. Smagen domineres af blomme samt elementer af brændte krydderier, mørk chokolade, alt indrammet i de fineste, blødeste tanniner man kunne ønske sig.