Viu Manent nogle af Chiles bedste vine til prisen og blev i 2010 den vingård der modtog flest internationale medaljer. Man laver også Chiles i særklasse bedste Malbec, vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet.

Viu Manent - en pioner i Chiles Colchagua Valley

Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb.

Massive investeringer i kvalitet

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990?erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès. Siden 1990 ledes vingården af José Miguel Viù og al fokus er rettet mod kvalitet.

Sydamerikas ældste Malbec vinstokke og unikke vinmarker

?Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent? skrev Wine Enthusiast og det er sandt at Viu Manent laver Chiles i særklasse bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbecvin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige ?terroirs?: San Carlos? meget gamle vinstokke, El Olivars stejle skråninger og La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund.

Chiles mest vindende vingård og ?exceptional value? ifølge Robert Parker

Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode rating og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. I marts 2012 skrev Robert Parkers The Wine Advocate:?Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value?. 

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine:

Viu Manent laver forskellige serier af vine samt topvinen Viu  1 og El Incidente:.

•Reserva Estate Collection er frugtige og meget druetypiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene.
•Gran Reserva er fadlagrede vine lavet på udvalgte druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og en flot struktur.
•Secret er altid lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% andre druesorter (som er en hemmelighed ? Secret), for at give vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance,
•Single Vineyard er vine med en enestående karakter, som er resultatet af kontrollerede udbytter fra enestående enkeltvinmarker, perfekt modne og koncentrerede druer og lagring på nye egefade.
•Viu 1 er Chiles bedste Malbec vin udelukkende lavet på gamle vinstokke og El Incidente en prestige Carmenere vin
Cuvée Philipson: Vi har lavet 3 årgange af Cuvée Philipson, hvoraf den sidste nye og hidtil bedste er hjemme til september, glæd dig.

Viu Manent

Vine fra Viu Manent


SPAR 43 DKK pr. fl.
DKK 46,50

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 43 DKK pr. fl.
DKK 46,50

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 43 DKK pr. fl.
DKK 46,50

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 18 DKK pr. fl.
DKK 46,50

pr. fl. v/12 flasker


92 point

SPAR 58 DKK pr. fl.
DKK 62,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 48 DKK pr. fl.
DKK 62,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 48 DKK pr. fl.
DKK 62,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 64,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker