2016-Hermitage-Rouge-Guigal

2016 Hermitage Rouge Guigal

DKK 450,00
pr. fl. v/6 flasker 544,95   pr. flaske

Anmeldelser (5)

95 point
93 point
93 point

Marcel Guigals vine er ikke blot er Rhône-dalens bedste, men simpelthen nogle af verdens ypperste. Ingen andre vinhuse i verden får så konstant høje ratings som Guigal; alle vine befinder sig på toppen af deres kategori hvad enten der er tale om den "almindelige" Côte du Rhône eller de usandsynligt koncentrerede og komplekse enkeltmarks-vine fra Côte- Rôtie. Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring.

Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser op til fanatisme. Dette er nødvendigt for at vinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring - Guigals bedste vine fadlagres op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt for røde vine.

Vinene fra Hermitage er de eneste i det Nordlige Rhône, som tilnærmelsesvis kan måle sig med superstjernerne fra Côte-Rotie. Guigal sætter selvfølgelig en ære i at lave en ekstraordinær Hermitage - og det er lykkedes bedre end man turde drømme om! Duften er ekstremt kompleks med et virvar af nuancer af mørk frugt. Smagen er ekstraordinært fyldig og rig, og eftersmagen bliver ved og ved og ved. En vin i verdensklasse med et fantastisk lagringspotentiale.