Robert Parker udnævner Guigal til at være verdens bedste vinmager og Guigal har da også fået de sjældne 100 Point fra Robert Parker flere gange end nogen andre vine/producenter! 26 x 100 point taler for sig selv! Kvaliteten er ikke til at tage fejl af - det er verdensklasse på alle niveauer fra Côtes-du-Rhône til Côte Rôtie.

Guigal - så bliver det ikke meget bedre

Domaine Guigal blev grundlagt af Etienne Guigal i 1946, og nåede at få 67 vinhøster i hus inden sønnen Marcel Guigal overtog i 1961, i det faderen blev ramt af sygdom og blev totalt blind. Marcel Guigal har revolutioneret Côte-Rôtie og løftet appellationen ind i verdenseliten ved sin kompromisløse måde at lave topkvalitet på. Intet overlades til tilfældigheder, og hele familien arbejder bogstaveligt talt 24/7 året rundt på at skabe det ypperste. Marcel Guigal har købt adskillige andre domainer gennem tiden, samt det majestætiske renæssanceslot Château d'Ampuis, som er blevet totalt restaureret. I dag arbejder Marcel og sønnen Philippe, som er uddannet ønolog, tæt sammen på at skabe verdensklasse vine lige fra Côtes-du-Rhône til de berømte enkeltmarker i Côte Rôtie..

Perfektion på alle planer

Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring. Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser op til fanatisme. Dette er nødvendigt for at topvinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring - Guigals bedste vine fadlagres op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt. Vinene laves i de historiske kældre i byen Ampuis ved foden af de stejle Côte-Rôtie skråninger.

Guigal - verdens bedste winemaker

"Verdens bedste vinmager"
Robert Parker udnævner Guigal til at være verdens bedste vinmager og Guigal har da også fået de sjældne 100 Point fra Robert Parker flere gange end nogen andre vine/producenter! 22 gange har Guigal modtaget 100 point af Robert Parker og knap 350 gange har hans vine opnået at modtage 90 point eller mere af hhv. Wine Spectator og Robert Parker. Ingen anden winemaker har sammenlagt modtaget så mange points. Kvaliteten er ikke til at tage fejl af - det er verdensklasse!

Kultvine og investeringsobjekter

Guigal berømte enkeltmarksvine fra Côte-Rôtie: La Landonne, La Turque og La Mouline, samt Côte-Rôtie vinen Château d'Ampuis og Hermitagevinen Ex-Voto er ikke alene kultvine, men investeringsobjekter på niveau med de berømte 1. Cru'er i Bordeaux eller de bedste Bourgognevine.

Cuvée Philipson - et enestående samarbejde

Vi er naturligvis stolte over at laver vores egen vin med Guigal. Vi er de eneste i verden som får lov til at lave vin sammen med Marcel og Philippe Guigal, et samarbejde som startede med årgang 2000 og som bliver bedre og bedre. Vinen er specielt skræddersyet til de danske smagsløg og høster masser af anmelderroser.

Guigal-En kunstner i Rhône

Jyllands Posten skriver 1/2/2013 "En kunstner i Rhône - Vinmageri er i sine bedste tilfælde et vaskeægte kunsthåndværk, hvor den rette person kan give selv beskedne vine bemærkelsesværdige kvaliteter. Et af de fineste eksempler på vinmageri i verdensklasse finder man hos Marcel Guigal i Rhône. Guigal fremstiller en række af verdens fornemmeste vine, men laver også store mængde ydmyg hverdagsvin ? almindelig Côtes du Rhône. Det er ikke mindst i de billige vine, at det ægte vinmagertalent udfolder sig. Selv Guigals prisbilligste vine er altid en fornøjelse. Han evner at indkøbe de rigtige druer, at give dem netop den rette tid på egetræ og at blande de forskellige partier, så den færdige vin smager optimalt godt. Opgaven med at blande eller sammenstikke som det også kaldes er særligt vanskeligt, for man skal evne at smage frem i tiden."

"Få vinproducenter i verden kan matche Guigals evne til at levere kvalitet og fuld valuta for pengene i alle prislejer" citat Wine Spectator

EUROPEAN WINERY OF THE YEAR 2003 af Wine Enthusiast:
"In the northern Rhône, this is an icon winery, one that sets the tone and quality for all other producers."

"Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker.

"How does this planet´s greatest winemaker continue to turn out profound wines years after year?" citat Robert Parker

"There is no winemaker on Planet Earth who has produced so many compelling wines, irrespective of the vintage, as Marcel Guigal" citat Robert Parker

"Marcel Guigal has been a remarkably consistent source for an array of amanzing wines for decades" citat Robert Parker

"I have never seen another producer so fanatical about quality as Marcel Guigal" citat Robert Parker

"As I have said many times, if I were ever stranded on the proverbial island with only one wine to drink, it would have to be La Mouline" citat Robert Parker

"Guigal's single vineyard Cote Roties are other-worldly in nearly every vintage. I have given these offerings more perfect scores than any other wines in the world." Citat Robert Parker

"”Guigal’s ekstraordinære trio af enkeltmarksvine fra Côte-Rôtie er i en klasse for sig. Det er ubegribeligt intense og koncentrerede vine med en uforlignelig balance og fantastisk kompleksitet. Vinifikationen af de tre cuvée’er varierer en smule, og filosofien er at tilpasse den, så terroirets naturlige karakter fremhæves mest muligt. Lagringen er derimod identisk: hele 42 måneder, 3½ år, i splinternye egetræsfade – exceptionel lang tid for en moderne rødvin. Og selvom fadet er markant i de første år efter aftapningen, opsuges det hen ad vejen nærmest i vinenes enorme koncentration og fornemmes på mirakuløs vis ikke. Endnu mere fantastisk er det, at vinene trods deres ekstreme indhold af tørstof ikke er det mindste overekstraherede. Her er ingen udtørrende tanniner, ingen bitterhed – det er tydeligt, at koncentrationen sker i vinmarken og ikke i kælderen. I topår kræver de mindst 10 års tålmodighed og er bygget til 20-30 års lagring”,Men det er ikke kun prestigevinene der er fantastiske, alle Guigals vine, ikke kun de som Guigal selv gærer, men også de vine  de opkøber og blander, er eminente. Maison Leroy og Guigal har her noget tilfælles. De producerer nogle af verdens absolutte største vine fra deres egne vinmarker, kostbare og i meget små mængder, og de kan også, drevet af deres fornemmelse for kvalitet, i blandinger fremstille vine, der i kvalitet ikke står tilbage fra domænevine fra samme område. Tag for eksempel 2010 Cuvée Philipson Côtes-du-Rhône Guigal, en vin til langt under 100 kroner, der blot bliver bedre og bedre med alderen." - Vinbladet

 

Vine fra Guigal


SPAR 70 DKK pr. fl.
DKK 65,00

pr. fl. v/6 flasker


Bedste Rhône vine til prisen

SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


En vin til langt under 100 kroner, der blot bliver bedre og bedre med alderen

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


Testvinder

KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 125,00

pr. fl. v/6 flasker


90 point

SPAR 75 DKK pr. fl.
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker