2015-Catena-Alta-Historic-Rows-Malbec-150-cl-i-Trækasse

2015 Catena Alta Historic Rows Malbec 150 cl i Trækasse

DKK 650,00
pr. fl. v/6 flasker 784,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

93 point

Nicolas Catena overtog ledelsen af familiens vingård i 1963. På dette tidspunkt producerede vingården store mængder ordinær vin til hjemmemarkedet, og derved skulle det blive i næsten to årtier.

I 1982 var Nicolas i Californien for at holde foredrag på et universitet.

I weekenderne besøgte han gerne de omkringliggende vingårde. Under et sådant besøg gik det op for ham, at det Argentinske højland besad langt større potentiale for at lave topkvalitet end det californiske lavland.

Den store forskel var, at de californiske vingårde var teknologisk overlegne. Nicolas Catena vendte hjem og iværksatte omfattende studier af Mendozas mikroklimaer og jordbundsforhold, investerede massivt i nye kælderfaciliteter og importerede skibsfulde af de bedste fade fra Frankrig. Resultatet lod ikke vente længe på sig: Hans nye vine var i ren verdensklasse, og tilmed til at betale. Nicolas Catena hviler ikke på larbærrene. Hvert år lanceres nye vine, nye teknikker, nye druer, nye sensationer. Det som man troede var toppen i går, var blot foden af et bjerg, hvis højde bestemmes af én mand, og det er Nicolas Catena.

Catena Alta Malbec laves kun i exceptionelle årgange, og da kun i forsvindende små mængder. Valg af mark, vinstokkenes pleje, høsten, vinificeringen - alt tillægges en ekstrem omhu. Således skaber man en vin i verdensklasse.

Catena Alta Malbec besidder en blæksort farve og rummer en indtagende bouquet af brombær, solbær og sveskeblomme med et strejf af mokka og vanille. Smagen er ekstremt fyldig og varm, graden af fedme er nærmest ufattelig. Eftersmagen er meget lang og varm, og giver den heldige smager en mættende, silkeblød vinoplevelse. En milepæl i argentinsk vinhistorie - skal smages!