2014 Chablis La Pierrelée La Chablisienne

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (14)

Den korte avis
Alt om vin
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Vin-top-10.dk v/ Anders Grøndahl 96 point
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
DinVinGuide 90 point
Børsen
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 22251114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Næsten alle fiskeretter, retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og mindst 5 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis-distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer. Der er knivskarpt fokus på kompleksitet, elegance og holdbarhed, og dét endda til overordentligt fornuftige priser. La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling! Chablis La Pierrelée, La Chablisienne også betegner som cuvée tradition, er en prægtig Chablis, som let vil kunne forveksles med en Chablis 1. Cru. Pierre betyder sten på fransk, og på den måde henviser navnet La Pierrelée til den stenede overflade som kendetegner markerne i Chablis.

Chablis La Pierrelée har en smuk strågylden farve og rummer en uimodståelig bouquet af hvide blomster, fersken, samt antydning af ristet hasselnød. Smagen er i fuld harmoni, og byder på en elegant kompleksitet, mineralitet og en lang eftersmag af moden drue. Med sin imponerende friskhed og et flot mineralsk touch har Chablis La Pierrelée alt det man kan forvente af en Chablis.

Anmeldelser

 • 6 Stjerner - DenKorteAvis 20.12.2017:" Vinproducenten La Chablisienne er et cooperativ, der som følge af en benhård styring af sine medlemmers dyrkningsmoral med rette kaldes for ikke blot Frankrigs, men også verdens dygtigste andelsforetagende. Det forpligter, og denne forpligtelse lever denne sympatiske 2014-ambassadør for de stenede vinmarker fuldstændig op til. Eminent ledsager til østers og andre skaldyr."
 • 6 stjerner - AOV.dk september 2017: "Knivskarp Chablis med frisk mundrensende syre. Citrus, stenfrugt og hø (fra fadlagring). Fint afstemt Chablis med et herligt saltet mineralsk præg. Stjernevin til attraktiv pris"
 • 5 Stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 01.09.2017:" Grønne æbler i duften. Medium koncentration, pæn syre og i smagen grønne æbler og citrus. Mellemlang afslutning."
 • 96P - Vintopti/ Anders Grøndahl 02.05.2017:" Finesse, kultur, charme, citrusfrugt og nykærnet smør fanget i dråbeform. Den her Chablis er den bedste hvide bourgogne til prisen, jeg kender."
 • 5 stjerner - Ekstrabladet 07.04.2017: "Grønne æbler i duften. Medium koncentration, pæn syre og i smagen grønne æbler og citrus. Mellemlang afslutning."
 • 90P - DinVinGuide april 2017: "Grønne æbler i duften. Medium koncentration, pæn syre og i smagen grønne æbler og citrus. Mellemlang afslutning."
 • 5 Stjerner - Børsen d 24.03.17: " Ren og mineralsk smag næse med frsik syre. Smagen er behagelig frisk og slutter på en bitter note, som renser munden.
 • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 13.02.17: "Delikat Chablis i stringent og rank stil med noter af våd flint og hø i næsen og sprød mund med fint kontrolleret syre og noter af citrus og grønne æbler i munden. Klassisk Chablis når det er bedst."
 • 5 stjerner - Politiken d. 29.01.17: "Arketypisk chablis! - cool, mineralsk, citrus og østersskal. Let, frisk, slank og syrerig smag. En oplagt ledsager til østers eller rejer i forskellig størrelse."
 • 5 stjerner - Berlingske d. 26.06.16 - anmeldt til tilbudsprisen 99,95 v/12 fl.: "Umiddelbart let reduktiv (i underskud af ilt) med popcorn i næsen. Men reduktionen fortager sig og viser en meget klassisk chablis med mineralitet, citrus og gule stenfrugter. Markant og glimrende syre. Kravler lige op på fem stjerner."
 • 91P - Tim Atkin MW januar 2016.
 • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Drikkeklar: Nu og mindst 5 år frem
 • Anbefales til: Næsten alle fiskeretter, retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.