Energiske, mineralske og mundvandsrivende lækre Chablis’er – La Chablisienne er garant for tårnhøj kvalitetsvin til priser man kun kan drømme om at finde topbourgogne til. En snart 100-årig historie om sammenhold og visioner har ført kooperativet til hvor det er i dag og til gentagende gange at blive præmieret for deres vine og arbejde med Chardonnaydruen i Chablis.

Fællesskab og kvalitet

La Chablisiennes historie starter i 1923, hvor en gruppe vinbønder, besluttede at arbejde tæt sammen, så de var bedre rustet til de økonomiske vanskeligheder, der fulgte i kølvandet på 1. Verdenskrig. Det var en usikker tid i Frankrig og det var vigtigt at kunne stå sammen. Bønderne startede derfor kooperativet, der stod for at blende den hvidvin, som bønderne leverede, og sælge den – oftest til grossister. Sådan gjorde man indtil midten af 50’erne.

 

Progressive kræfter i kooperativet vandt frem – man ville anerkendes, og det blev besluttet at La Chablisienne skulle være et vartegn for høj kvalitet – derfor skulle bønderne fremover levere most i stedet for færdig vin. Dermed kunne kvaliteten højnes, da man nu samlet kunne styre hele winemaking processen. Erfarings- og vidensdeling blandt bønderne blev også sat i system og i samarbejde med winemakerne dyrkes og plejes de enkelte marker og parceller nu på en måde, der passer til det enkelte lille mikroklima.

 

La Chablisienne har i dag verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de elegante hvidvine.

 

Imponerende marker

De mange små vinbønder, der tilsammen udgør La Chablisienne, besidder samlet ca. 25% af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer.

Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru’er i Chablis.

 

Bl.a. 1. Cru’erne:

 • Fourchaume
 • Mont de Milieu
 • Montée de Tonnerre
 • Vaulorent

Samt en lang række andre 1. Cru’er, der bl.a. bruges i den imponerende vin, Chablis 1. Cru Grande Cuvée.

Dertil kommer parceller i samtlige Grand Cru climats og sidst men absolut ikke mindst juvelen i sammenslutningens besiddelser; ejendommen Château Grenouilles, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste climat; Grenouilles Grand Cru.

 

Elegance og kompleksitet

Uanset om man om køber i den ene eller den anden ende af prisskalaen, så udviser La Chablisiennes vine en enorm kompleksitet og elegance, og ikke mindst stof til mange års lagring.

Hemmeligheden er det unikke terroir, som findes i Chablis – den særlige sammensætning af den kalkholdige kimmeridge-jord kombineret med sedimenter fra den havbund der engang for millioner af år siden dækkede området.

Tilsætter man så ca. 100 års erfaringsgrundlag fra visionære vinbønder, så har man opskriften på sublime vine, der virkelig viser hvad Chardonnaydruen kan præstere, når der er optimale forhold; La Chablisiennes vine er ranke, elegante, mundvandsdrivende og knivskarpe.

La Chablisiennes vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling. Og 1. Cru’erne og Grand Cru kan stadig smage himmelsk efter yderligere års i kælderen ved korrekt opbevaring.

 

Det siger verdens vinjournalister om La Chablisienne:

 • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer" - citat Berlingske Tidende
 • "Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er … Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." - citat Politiken.
 • ”Bien plus qu'une coopérative", som kan oversættes med ”meget mere end blot et kooperativ” – citat La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator

 

Udmærkelser:

 • White Winemaker of the Year 2016 og 2014 – International Wine Challenge, London
 • Bedste franske vinproducent 2016 - International Wine Challenge, London
 • Frankrigs bedste kooperativ 2014 - La Revue du Vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator
 • Verdens bedste kooperativ 2017 – Weinwirtschaft (tysk vinfagblad)

La Chablisienne

Vine fra La Chablisienne


SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


NR. 6 Danmarks Bedste vine over 100 kr

SPAR 60 DKK pr. fl.
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker