2009 Cuvée Philipson Côtes-du-Rhône Rouge Guigal 37,5 CL

DKK 69,95
pr. fl. v/24 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (16)

Vinexpressen.dk
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet Godt Køb
BT
BT GULD
Jyllands Posten
Politiken
Finansbureauet.dk
Vinavisen
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 47262309
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Halvflaske 37,5 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 60% Syrah, 30% Grenache, 10% Mourvèdre
Anbefalet til: retter med oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, modne oste.
Fadlagring: 18 mdr.

Beskrivelse

Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal 1/2 fl.

Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Vi har sammen med Guigal skræddersyet en vin, som kun forhandles af Philipson Wine i hele verden! Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal er sammensat af druer fra de bedste vindistrikter i Rhône. At lade druer af denne kvalitet indgå i en "almindelig" Côtes-du-Rhône er simpelthen uhørt! Ved at deltage i tilblivelsen af vinen, har Philipson Wine fået mulighed for at ramme en smag, som rammer helt i plet på de danske smagsløg: Et ekstra højt indhold af Syrah-druen sikrer, at vinens intensitet matcher den kraftigt smagende, danske gastronomi perfekt. Ekstra kraftig fadlagring og maksimalt modne druer bidrager med en uimodståelig fed, blød frugt. Christian Philipson udtaler om tilblivelsen af Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal :"At lave vi med Marcel og Philippe Guigal er en oplevelse. I de enorme kældre under Château d'Ampuis, er Marcel Guigal en mester med ubegrænset magt, her er der cuvéer og fade fra de bedste områder i hele Rhônedalen. Marcel og jeg sammenstikker den nye Cuvée Philipson ved at gennemsmage mindst 50 forskellige Cuvéer, som Marcel, iført baskerhue, halstørklæde og kobberspyttespand, lynhurtigt siger ja eller nej til. Da smagningen er overstået, husker Marcel samtlige Cuvéer, og kan hurtigt komme med et forslag, som Philippe blander i de rette forhold.Vi ender med at blive enige, selvom Marcel må acceptere mit forslag med at komme en mere Syrah baseret Cuvée i vinen end først foreslået, og 2009 Cuvée Philipson er født, den hidtil bedste." Årgang 2009 er en af de bedste i Rhônedalens historie. 2009 Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal er et nyt højdepunkt i succesen fra Guigal og Philipson Wine, og vi er stolte over at dette er 6. årgang vi sammen med Guigal laver denne luksus-Côtes-du-Rhône fra de bedste fade i Guigals kælder. En Côtes du Rhône der byder på; større intensitet, større dybde, mere frugt, større lagringspotentiale, en vin, der er mere kraftig og mere mineralsk end hidtil. Et vildt Rhône-kup! Philipson Wine forhandler også Guigals almindelige Côtes du Rhône, lillebroderen til Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal.

Anmeldelser

 • 51/2 stjerner og Månedens bedste køb til under 100 kroner på Vinexpressen.dk d. 24.02.13: "Som altid i Guigals vine finder vi en massiv og koncentreret råfrugt. Her i årgang 2009 fornemmes man brombær, let overmoden blomme på den fede måde og masser af blødhed i teksturen. Fremragende vin."
 • 5 stjerner og GODT KØB i Ekstra Bladet d. 22.02.13: "Nyeste årgang og i denne udgør Syrah 60%, resten er Grenache. Masser af røde frugter i duften. En flot vin med koncentration, meget nord Rhone agtig i sit udtryk på trods af druerne er fra det sydlige. Stramme tanniner, masser af peber og røde bær. En rigtig flot vin som bør dekanteres nu og sagtens kan gemmes 4-5 år."
 • 5 stjerner og GULD i BT d. 09.02.13: "Velstruktureret tannin i flot, tæt frugtsmag af både sorte og røde bær, grønne urter, krydderier, mokka, mørk toast og blid vanilje. Flot saftig rødvin."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 18.01.13: "Frisk, mørk frugt med god rankhed, diskret sødmefuldt krydderi og delikat helhedspræg. Velbygget, tæt og harmonisk mundfrugt med tyngde, god rigdom og mange pæne detaljer. Glat og tiltalende og trofast over for sit oprindelsessted."
 • 5 glas i Politiken d. 07.01.13: "Ret dyb duft med let krydderi - til den mørke side. Pænt kraftig smag med både tannin og syre. Glimrende stil. Kan gemmes et par år."
 • 6 stjerner på Finansbureauet.dk d. 17.12.12: "Muskuløs sydfransk vin med stramme tanniner, læder, røg og ekstrem peberintensiv eftersmag. Ikke så harmonisk som i årgang 2007, som stadig er til salg, men stadig fremragende value for money."
 • De maksimale 5 stjerner på Vinavisen.dk d. 15.12.12: "Christian Philipson morer sig med at samarbejde med forskellige vinproducenter om vine til det danske marked, og han har indlysende talent for det. Han ved, hvad danskerne kan lide. Endnu en gang har han været "inde over" en vin fra Guigal, og det er blevet en meget lækker, blød og fyldig vin med krydret frugt og en lang eftersmag. Vi har smagt den i flere årgange; den holder standarden."
 • 95 pts på vin-top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 03.12.12: "Guigal kan det der med at blande en perfekt Cotes du Rhone til prisen. Denne Cuvée Philipson er således den hidtil bedste i serien. Sort-rød, aromatisk, småkælen, men også fast og frisk med masser af moden frugt og tilpas doserede krydderurter. Jeg serverede den for en gruppe af advokater, kirurger, læger og andre livsnydere på vort madhold. Vinen sad lige i plet hele vejen. Stærkt gået."
 • 5 stjerner, Kanonvin til Spotpris og 90 pts på Vinhulen.dk d. 02.12.12: "Rubinrød til violet. Næsen er mørk med brombær og hindbær og lille snert af mineraler og parfume. Smagen er mørk og fyldig med krydderi, hindbær og brombær og en kraftfuld og intens smag. Saftig og frugtsyrehold p.g.a. alder og så en tone af mineralsk baggrund. Magtfuld og intens Cotes du Rhone, som kan formå at supplere de fleste retter på bordet. Lang og vedhængende smag med en del tanniner. Vinen er stadig ung og kan tåle et ligge et par år, men den gør sig glimrende allerede nu. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2012-2016."
 • 5 stjerner af Ekstra Bladet d. 30.11.12: "Nyeste årgang og i denne udgør Syrah 60%. Stadig lidt lukket i duften men man fornemmer en flot vin med koncentration, meget nord Rhone agtig i sit udtryk på trods af druerne er fra det sydlige. Stramme tanniner, masser af peber og røde bær. En rigtig flot vin som bør dekanteres nu og sagtens kan gemmes 4-5 år. Fem af de store stjerner."
 • 5 stjerner på winelab.dk d. 30.11.12: "Denne vin fortsætter på det høje niveau, som Cuvée Philipson har leveret årgang efter årgang! Op af glasset strømmer en duft af modne kirsebær og solbær - og ikke mindst et æterisk præg af mentol og krydderier. Det dufter godt, men er også påtrængende! Smagen har en varm fylde, og en storladen tør frugt. En del syre, der lige nu absolut gør den til en madvin. Den virker stadig lidt ung, men den er en flot vin i denne prisklasse og vil være interessant at gemme nogle år for yderligere modning."
 • 6 stjerner på aov.dk d. 29.11.12: "SPOT ON. Mørk dyb moden frugt af brombær og blåbær, lidt pirrende patineret læder. Markant men afrundet garvesyre. 2009 Cuvee Philipson er tydeligt inspireret af Nordrhone og afviger fra tidligere årgange af Cuvee Philipson ved at have væsentligt mere præg af Syrah druen. En markant repræsentant for Nordrhones kvaliteter."
 • "Guigal-familiens vinhus har på blot få år etableret sig som et af de mest ombejlede vinhuse i verden, og familien - hvor beskeden den end er - som Rhônes ukronede royale familie." Citat Gastro
 • "Når Rhône idag står som en betydelig magtfaktor i vinens verden, har Marcel Guigal hovedæren; hvad han har gjort for sin region kan næsten kun sammenlignes med, hvad Angelo Gaja har gjort for Barbaresco." Citat Gastro
 • Guigal: Vinder af Wine of the Year 2002 i Wine Spectator! Ud af 11.600 smagte vine, har Wine Spectator valgt 1999 Châteauneuf-du-Pape fra Guigal. Normalt er det langt dyrere vine, som når denne ære - som for eksempel da 1990 Château Latour vandt i 1993. Wine Spectators begrundelse er entydig: "Få vinproducenter i verden kan matche Guigals evne til at levere kvalitet og fuld valuta for pengene i alle prislejer" citat Wine Spectator
 • Guigal kåres til EUROPEAN WINERY OF THE YEAR 2003 af Wine Enthusiast; "In the northern Rhône, this is an icon winery, one that sets the tone and quality for all other producers. Founded in 1946 by Etienne Guigal, and now headed by the 2nd and 3rd generations of the family, E. Guigal led the renaissance of the Syrah-based reds of Côte Rôtie and the Viognier-based whites of Condrieu. The winery has expanded production greatly over the past 40 years, even while maintaining quality across all price categories."
 • "Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker.
 • "How does this planet´s greatest winemaker continue to turn out profound wines years after year?" citat Robert Parker
 • "There is no winemaker on Planet Earth who has produced so many compelling wines, irrespective of the vintage, as Marcel Guigal" citat Robert Parker
 • "Marcel Guigal has been a remarkably consistent source for an array of amanzing wines for decades"
 • "I have never seen another producer so fanatical about quality as Marcel Guigal" citat Robert Parker
 • "The infatiguable Guigal leads through example: His hard work produces high-quality wines that brings attention to the region" citat Wine Spectator
 • Druesorter: 60% Syrah, 30% Grenache, 10% Mourvèdre
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år
 • Fadlagring: 18 mdr.
 • Anbefales til: retter med oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, modne oste.

Producent beskrivelse

Guigal - så bliver det ikke bedre!

Domaine Guigal blev grundlagt af Etienne Guigal i 1946. Allerede i 1961 må sønnen Marcel overtage da Etienne bliver pludselig blind pga. sygdom. Marcel Guigal har siden revolutioneret Côte-Rôtie og løftet appellationen ind i verdenseliten ved sin kompromisløse tilgang til topkvalitet. Intet overlades til tilfældigheder, og hele familien arbejder bogstaveligt talt 24/7 året rundt på at skabe det ypperste. I dag arbejder Marcel og sønnen Philippe, som er uddannet ønolog, tæt sammen på at skabe verdensklassevine lige fra Côtes-du-Rhône til de berømte enkeltmarker i Côte Rôtie: "Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker. Dernæst er det værd at nævne, at Guigal har 35 gange fået 100P af Robert Parker og nu har han igen udvidet: Guigal har i juli 2017 købt det berømte Châteauneuf-du-Pape slot Domaine de Nalys. Domainet er på 50 ha. og der er lavet vin her siden 1700 tallet. Guigal ejer også det berømt Rhônehus Vidal-Fleury. Hovedsædet er i dag i Château d'Ampuis i byen af samme navn.

Cuvée Philipson - et enestående samarbejde om kvalitet

Vi er meget stolte over, som de eneste i verden, at lave vores egen vin med Marcel og Philippe Guigal, et samarbejde som startede med årgang 2000 og som bliver bedre og bedre. Vinen er specielt skræddersyet til de danske smagsløg; en kraftig Syrahdomineret vin efter Nordrhônsk forbillede. Cuvée Philipson består af vin fra nogle de bedste fade i Guigals kælder og er ofte fra højere klassificerede appellationer som Lirac og Vacqueyras. Vinen er en bredskuldret storebror til Guigals almindelige Côtes-du-Rhône. Et fantastisk kup og måske Danmarks bedst anmeldte vin!

Stor smag til lille pris vinder i Børsen

I Børsens store blindsmagning af 72 efterårsvine var der en håndfuld flasker, som kostede markant mindre end gennemsnittet, men smagte af langt mere. Vinderen i prisklassen 75-100 kr. blev Guigal Cuvee Philipson i årgang 2010. Men som man siger på engelsk, "the proof is in the bottle", og i årgang 2010 er Cuvee Philipson helt uovertruffen god. Så god, at den faktisk scorede point på niveau med vine til flere hundrede kr. flasken takket være nogle smagere, der scorede vinen højt, mens de øvrige gav den en moderat score.

Perfektion på alle planer

Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring. Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Vinene gæres og lagres i de historiske kældre under byen Ampuis ved foden af de stejle Côte- Rôtie skråninger. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser til fanatisme. Dette er nødvendigt for at topvinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring på op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt.

Verdens bedste winemaker og 35 x 100 point Parker

Robert Parker har udnævnt Guigal til at være verdens bedste winemaker og Guigal har da også fået de sjældne 100 Point fra Parker flere gange end nogen anden vinproducent og over 350 gange har hans vine opnået at modtage 90 point eller mere af hhv. Wine Spectator og Parker. Ingen anden vinproducent har sammenlagt modtaget så mange points. Kvaliteten er ikke til at tage fejl af - det er verdensklasse fra top til bund! Som Parker skriver: "How does this planet´s greatest winemaker continue to turn out profound wines year after year?"

Kultvine og investeringsobjekter

Guigals berømte vine fra de svimlende stejle Côte-Rôtie marker: enkeltmarksvinene La Landonne, La Turque og La Mouline, samt blendet Château d'Ampuis og Hermitagevinen Ex-Voto er ikke alene kultvine, men internationale investeringsobjekter på niveau med de berømte 1. Cru'er i Bordeaux og de bedste fra Bourgogne. <br></br>

Guigal - En kunstner i Rhône

Jyllands-Posten skriver d. 01.02.2013: "En kunstner i Rhône - Vinmageri er i sine bedste tilfælde et vaskeægte kunsthåndværk, hvor den rette person kan give selv beskedne vine bemærkelsesværdige kvaliteter. Et af de fineste eksempler på vinmageri i verdensklasse finder man hos Marcel Guigal i Rhône. Guigal fremstiller en række af verdens fornemmeste vine, men laver også store mængder ydmyg hverdagsvin - almindelig Côtes du Rhône. Det er ikke mindst i de billige vine, at det ægte vinmagertalent udfolder sig. Selv Guigals prisbilligste vine er altid en fornøjelse. Han evner at indkøbe de rigtige druer, at give dem netop den rette tid på egetræ og at blande de forskellige partier, så den færdige vin smager optimalt godt. Opgaven med at blande - eller sammenstikke som det også kaldes - er særligt vanskeligt, for man skal evne at smage frem i tiden."