2008 Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes La Chablisienne

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (18)

Berlingske
Henrik Oldenburg 17 point
De Bedste Vine 90 point
Vin-top-10.dk v/ Anders Grøndahl 95 point
Jyllands Posten 90 point
Finansbureauet.dk
Jyllands Posten
Ekstra Bladet
Gastro
BT

Vin-Info

Varenummer: 22311108
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 20 måneder

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes

Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes er en af La Chablisiennes mest roste vine, lavet på druer fra 50-årige vinstokke. Duften er pakket med intens bærfrugt og smagen er rig og cremet med stor fylde i den lange finish.

Anmeldelser

 • Testvinder og 5 stjerner - Berlingske, anmeldt til 109,95 v/12 fl. d. 01.11.14: "Flot og intens i duft - masser af citrus og stilke. Slank vin med oceaner af sprød syre og god ekstraktrigdom. En chablis, som hænger længe i munden, og som man ikke bliver træt af at drikke."
 • 17/20P - forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.10.13: "Klassisk næse, klassisk smag, klassisk stil hele vejen igennem, også knastør, mineralsk og domineret af en kontant, præcis syre. Druerne kommer fra vieilles vignes, gamle vinstokke, der ifølge producenten er plantet for mere end halvtreds år siden. Resultatet er prægtigt. Det er en vellavet og velsmagende Chablis, der er ekstremt velegnet til fisk og ikke mindst til skaldyr. Den gemmer ikke på andre hemmeligheder - den er bare vellykket!"
 • 90 pts på debedstevine.dk d. 26.04.12: "Intens dyb og kompleks frugt med styrke, klasse og fornem personlighed - meget givende.Kraftfuld rank vin med detaljerig frugt og rigt, men køligt aromaspektrum og masser af rygrad, enorm længde og veltøjlet fylde - madvin i særklasse - kan også håndetre kylling og lys kalv - fornem vin."
 • 95 pts på Vin-top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 23.04.12: "Ekstrem kvalitet til prisen. En diamant af en hvidvin. Citrusfrisk, elegant og mineralsk med denne herlige tone af kalk, jod og hav tilsat et fint strejf af eksotisk frugt. 2008 er et top-år, men også en årgang for kendere, der værdsætter de rene, faste og gastronomisk hvidvine, der besidder en næsten nervøs elegance. De der elsker sødme, fadpræg og fedme skal derimod holde sig langt væk. Netop dette er den største kompliment, som jeg kan give denne Chablis."
 • Testvinder og 90 pts i Jyllands-Posten d. 21.04.12 i testen "Hvad kan man få for en hund": "Vinderen i den hvide kategori blev en vin fra La Chablisienne, nemlig Les Vénérables, Vieilles Vignes 2008. Godt gået af huset, der (med en anden vin) også vandt sidste gang, vi lavede øvelsen; Vénérables er en flot vin med spændstighed og balance." "Mineraler, citrus, spændstighed og balance. Middel fylde. Let røget og anelser af fedme. Lækker og liflig. Til aperitif eller hvid fisk. Er, efter nogle timers ilt, ved at få en antydning af moden karakter, men den kan snildt ligge et par år eller fem, hvis det skal være."
 • 5 stjerner på finansbureauet.dk d. 03.02.12: "Ren og rank mineralsk Chablis med grapefrugt i eftersmagen."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 17.09.11: "Aromatisk, intens og frisk frugt med mineralske aromaer. Flot renhed, diskret og nydeligt egetræ og solid personlighed. Meget rank vin med god syre og sprød struktur. Behersket men flot sammensat frugt. Karakterfuld og distriktstro Chablis."
 • DANMARKS BEDSTE HVIDVIN og 5 stjerner i Ekstra Bladet d. 02.09.11: "En flot balanceret vin med en smag af abrikos, mineraler. Meget ren i smagen med en flot balance. Typisk Chablis, som bestemt lever optil navnet."
 • 51/2 stjerner i Gastro August 2011: "Chablis kan skære i sten og metal.Ideelt set bør chablis bære samtidig kraft, fokus og præcision som en laserstråle. Træ bør efter mine begreber spille en mindre rolle i chablis end i meursault eller puligny-montrachet. Damien Leclercs Les Vénérables er mesterlig. Røgen fyger ud af ørerne, dugdråberne løber langsomt ned af en blanksmedet stålklinge, limefrugten lurer - næsen er indtagende, skarp og samtidig æterisk. Fedme er så meget sagt, men
 • Vénérables bærer lidt mere gods på hofterne end andet chablis og stråler eksplosivt på tungen med rieslingsk syre og strejf af fad i eftersmagen. Kan anbefales kraftigt."
 • 5 stjerner i BT d. 30.07.11: "Meget frugtrig, tør, medium fyldig hvidvin, flot lang frisk druesmag, med let cremet præg af ferskner, lidt melon, lidt grapefrugt, grønne urter og egetræsvanilje."
 • Børsen d. 15.07.11: "Frisk, floral duft af citrus, lidt fadpræg. God,syrlig og frugtdrevet smag med strejf af kalk. En flot Chablis til fornuftige penge.". En flot tredjeplads til den klart billigste vin i Top 10 i Børsens store test "Chardonnay på den fornemme måde".
 • Anbefalet i Copenhagen Food juli/august 2011. Udvalgt som en af de 6 bedste ud af de 53 vine der har fået tildelt Den Franske Lilje i 2011: "Lidt flabet chablis der med sit markante ristede fadpræg i duften bevæger sig lidt på grænsen af chablis-typicitet, men den smager nu dejligt. Kraftfuld duft af olieret citrus, melon, æble, ananas og våde sten. En vin til de store glas og alle de grilledeskaldyr og bløddyr, du kan opdrive."
 • 90 pts - Vinbladet juni/september 2011: "Krydret, røget mineralsk duft, flint, kvæde, citrus. Krydret smag, fyldig, tør med lang, krydret, frugtagtig eftersmag."
 • 5 stjerner på vinforum.dk d. 17.06.11: "Lys høgul farve. Intens duft af citrus, lidt smør, toast. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er forholdsvis mineralsk og flintet i det med en markant syre, men hvor også frugten spiller sig på banen. Dejlig mineralsk chablis. Vinen er god til grillede skaldyr."
 • 5 stjerner på Vinavisen.dk d. 05.06.11: "Afrundet og frisk hvidvin med fin duft og en frugtagtig smag med mineralske toner og en god syre, der gør vinen mere egnet til mad end som terrassevin."
 • Vinder af Den Franske Lilje 2011.
 • 6 glas og testvinder 1/5 2011 i Politiken: Chablis Vieilles Vignes får de magiske og sjældne 6 glas i Politiken, som skriver: "I en temmelig trist uge var der en vin, som bragede gennem lydmuren." - "Elegant, kølig frugtighed og klar mineralitet. Frisk smag med god syre. Fornem og arketypisk chablis, som kan gemmes adskillige år.Sådan!". |
 • "Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er i prislejet omkring 100 kroner. Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken d. 01.05.11. |
 • Årgang 2002 Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes fik 6 stjerner i Berlingske Tidende
 • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Vinstokkenes genemsnitsalder: 50 år
 • Fadlagring: 20 måneder
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.