2008 Chablis Grand Cru Blanchot La Chablisienne

DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Winefactory.dk 92 point
Vinavisen
Henrik Oldenburg 17,5 point

Vin-Info

Varenummer: 22361108
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: 2008-2024

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis Blanchot Grand Cru

Grand Cru-marken Blanchot har sandsynligvis fået sit navn efter dens hvide (blanc på fr.) jordbund. Den vigtigste ingrediens i marken er dog blåler, som karakteriseres ved en ringe evne til at absorbere solens varme. Derfor modnes druer dyrket på Blanchot-marken ganske langsomt, hvorfor vinene bliver markant mere feminine og blomstrede end de andre Grand Cru'er.

Anmeldelser

  • 92 pts og Godt Køb på winefactory.dk d. 23.07.12: "WOW, meget interessant: let røget, animalsk note, sammen med lidt grønne grøntsager og behagelig kælder i starten. Derefter mere og mere cremet frugt, lidt vanilje slår pludselig igennem, og et drys af mineralsk havsalt. Meget kompleks chablis, som uvikler sig igen og igen i glasset. En af smagningens mest interessante vine. Eminent fin syre. Hvis man har god tid til at lade den folde sig ud, i store glas, kan den drikkes nu, men den vil formentlig være endnu sjovere om 3-5 år."
  • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 24.06.12: "Sikke en elegant hvidvin! Den har en let krydret duft og en smag med noter af rød grape og ananas samt en helt tilpas portion syre. Nyd den til en fyldig skaldyrs-ret."
  • 17,5/20 pts af Henrik Oldenburg på forlaget-smag.dk d. 21.06.12: "Mild og venlig smag med glimt af moden tropefrugt som ananas og fersken. Syren er markant, men ikke for dominerende. Den er fint mineralsk, og der er også plads til lidt venlighed i glasset. Og så har den både charme og struktur."
  • 93 pts Wine Enthusiast May 2009
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: 2008-2024
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.