2001 "Cuvée Philipson" Côtes-du-Rhône Guigal 150cl

DKK 249,95
pr. fl. v/6 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Vinavisen
Vinforum

Vin-Info

Varenummer: 47263300
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 80 % Syrah 20 % Grenache
Anbefalet til: retter med oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, modne oste.
Drikkemoden: Nu og frem til 2017..
Fadlagring: 18 mdr.

Beskrivelse

Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal

Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Vi har sammen med Guigal skræddersyet en vin, som kun forhandles af Philipson Wine i hele verden! Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal er sammensat af druer fra de bedste vindistrikter i Rhône. At lade druer af denne kvalitet indgå i en "almindelig" Côtes-du-Rhône er simpelthen uhørt! Ved at deltage i tilblivelsen af vinen, har Philipson Wine fået mulighed for at ramme en smag, som rammer helt i plet på de danske smagsløg: Et ekstra højt indhold af Syrah-druen sikrer, at vinens intensitet matcher den kraftigt smagende, danske gastronomi perfekt. Ekstra kraftig fadlagring og maksimalt modne druer bidrager med en uimodståelig fed, blød frugt. Den nye årgang 2001 overgår forgængeren med længder: Større intensitet, større dybde, mere frugt, større lagringspotentiale. Et vildt Rhône- kup! Philippe Guigal fortæller om tilblivelsen af Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal; "Vinen er skræddersyet til PW og de danske ganer. Vi tænkte meget over den danske smageprofil og hvordan den kunne balanceres - franskmænd forbinder ofte danskerne med vikingerne, dvs råstyrke og vildskab. Derfor lavede vi sammenstikning, som Christian Philipson kom ned og smagte. Da blev vi klar over, at vi ikke havde ramt helt rigtigt - vi havde glemt den lille havfrue, den anden side af Danmark, nemlig den elegante, feminine ynde. Vi justerede vinen efter vores fælles smagninger og resultatet er blevet en "kompleks viking", ikke kun muskler , men også charme, elegance og finesse." Philipson Wine forhandler også Guigals almindelige Côtes du Rhône, lillebroderen til Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal.

Anmeldelser

 • 5 stjerner i Alt for Damerne d. 29/3-07; "Fra Rhônedalens ukronede konge og verdens bedste vinmager. En vin skabt til at matche den kraftigt smagende danske gastronomi. Velstruktureret, let krydret brombær/pebersmag, fed, tør med en herlig blød , saftig frugt. Moden og drikkeklar."
 • 5 stjerner i www.vinavisen.dk 16/10-05: "Resultatet er virkelig vellykket, det er en dejlig, krydret og harmonisk vin, en rigtig Rhône-vin, 4 år gammel."
 • 5 stjerner i www.vinforum.dk 26/10-05
 • Smag & Behag, Dec. 05; "Fremragende vin til julebordet - Frisk, frugtrig, fyrig - bundsolid, tør og drikkevenlig. Ukompliceret og djærv Rhônevin, der smager godt og er robust nok til juleanden og dens tilbehør"
 • Guigal: Vinder af Wine of the Year 2002 i Wine Spectator! Ud af 11.600 smagte vine, har Wine Spectator valgt 1999 Châteauneuf-du-Pape fra Guigal. Normalt er det langt dyrere vine, som når denne ære - som for eksempel da 1990 Château Latour vandt i 1993. Wine Spectators begrundelse er entydig: "Få vinproducenter i verden kan matche Guigals evne til at levere kvalitet og fuld valuta for pengene i alle prislejer" citat Wine Spectator
 • Tildelt Den Franske Lilje 2005 af det Franske Vinråd, en udmærkelse, som tildeles den særligt typiske vin fra et fransk vindistrikt.
 • Guigal kåres til EUROPEAN WINERY OF THE YEAR 2003 af Wine Enthusiast; "In the northern Rhône, this is an icon winery, one that sets the tone and quality for all other producers. Founded in 1946 by Etienne Guigal, and now headed by the 2nd and 3rd generations of the family, E. Guigal led the renaissance of the Syrah-based reds of Côte Rôtie and the Viognier-based whites of Condrieu. The winery has expanded production greatly over the past 40 years, even while maintaining quality across all price categories."
 • "Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker.
 • "The infatiguable Guigal leads through example: His hard work produces high-quality wines that brings attention to the region" citat Wine Spectator
 • Druesorter: 80 % Syrah 20 % Grenache
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år
 • Fadlagring: 18 mdr.
 • Drikkemoden: Nu og frem til 2017..
 • Anbefales til: retter med oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, modne oste.

Producent beskrivelse

Guigal - så bliver det ikke bedre!

Domaine Guigal blev grundlagt af Etienne Guigal i 1946. Allerede i 1961 må sønnen Marcel overtage da Etienne bliver pludselig blind pga. sygdom. Marcel Guigal har siden revolutioneret Côte-Rôtie og løftet appellationen ind i verdenseliten ved sin kompromisløse tilgang til topkvalitet. Intet overlades til tilfældigheder, og hele familien arbejder bogstaveligt talt 24/7 året rundt på at skabe det ypperste. I dag arbejder Marcel og sønnen Philippe, som er uddannet ønolog, tæt sammen på at skabe verdensklassevine lige fra Côtes-du-Rhône til de berømte enkeltmarker i Côte Rôtie: "Guigal, a master winemaker, gives his Côtes-du-Rhône as much care as his famous Côte Rôties, and the result shows" citat Robert Parker. Dernæst er det værd at nævne, at Guigal har 35 gange fået 100P af Robert Parker og nu har han igen udvidet: Guigal har i juli 2017 købt det berømte Châteauneuf-du-Pape slot Domaine de Nalys. Domainet er på 50 ha. og der er lavet vin her siden 1700 tallet. Guigal ejer også det berømt Rhônehus Vidal-Fleury. Hovedsædet er i dag i Château d'Ampuis i byen af samme navn.

Cuvée Philipson - et enestående samarbejde om kvalitet

Vi er meget stolte over, som de eneste i verden, at lave vores egen vin med Marcel og Philippe Guigal, et samarbejde som startede med årgang 2000 og som bliver bedre og bedre. Vinen er specielt skræddersyet til de danske smagsløg; en kraftig Syrahdomineret vin efter Nordrhônsk forbillede. Cuvée Philipson består af vin fra nogle de bedste fade i Guigals kælder og er ofte fra højere klassificerede appellationer som Lirac og Vacqueyras. Vinen er en bredskuldret storebror til Guigals almindelige Côtes-du-Rhône. Et fantastisk kup og måske Danmarks bedst anmeldte vin!

Stor smag til lille pris vinder i Børsen

I Børsens store blindsmagning af 72 efterårsvine var der en håndfuld flasker, som kostede markant mindre end gennemsnittet, men smagte af langt mere. Vinderen i prisklassen 75-100 kr. blev Guigal Cuvee Philipson i årgang 2010. Men som man siger på engelsk, "the proof is in the bottle", og i årgang 2010 er Cuvee Philipson helt uovertruffen god. Så god, at den faktisk scorede point på niveau med vine til flere hundrede kr. flasken takket være nogle smagere, der scorede vinen højt, mens de øvrige gav den en moderat score.

Perfektion på alle planer

Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang fadlagring. Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Vinene gæres og lagres i de historiske kældre under byen Ampuis ved foden af de stejle Côte- Rôtie skråninger. Kældrene er usædvanligt kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser til fanatisme. Dette er nødvendigt for at topvinene kan "overleve" den ekstremt lange fadlagring på op til 4 år på splinternye fade, hvilket er helt uhørt.

Verdens bedste winemaker og 35 x 100 point Parker

Robert Parker har udnævnt Guigal til at være verdens bedste winemaker og Guigal har da også fået de sjældne 100 Point fra Parker flere gange end nogen anden vinproducent og over 350 gange har hans vine opnået at modtage 90 point eller mere af hhv. Wine Spectator og Parker. Ingen anden vinproducent har sammenlagt modtaget så mange points. Kvaliteten er ikke til at tage fejl af - det er verdensklasse fra top til bund! Som Parker skriver: "How does this planet´s greatest winemaker continue to turn out profound wines year after year?"

Kultvine og investeringsobjekter

Guigals berømte vine fra de svimlende stejle Côte-Rôtie marker: enkeltmarksvinene La Landonne, La Turque og La Mouline, samt blendet Château d'Ampuis og Hermitagevinen Ex-Voto er ikke alene kultvine, men internationale investeringsobjekter på niveau med de berømte 1. Cru'er i Bordeaux og de bedste fra Bourgogne. <br></br>

Guigal - En kunstner i Rhône

Jyllands-Posten skriver d. 01.02.2013: "En kunstner i Rhône - Vinmageri er i sine bedste tilfælde et vaskeægte kunsthåndværk, hvor den rette person kan give selv beskedne vine bemærkelsesværdige kvaliteter. Et af de fineste eksempler på vinmageri i verdensklasse finder man hos Marcel Guigal i Rhône. Guigal fremstiller en række af verdens fornemmeste vine, men laver også store mængder ydmyg hverdagsvin - almindelig Côtes du Rhône. Det er ikke mindst i de billige vine, at det ægte vinmagertalent udfolder sig. Selv Guigals prisbilligste vine er altid en fornøjelse. Han evner at indkøbe de rigtige druer, at give dem netop den rette tid på egetræ og at blande de forskellige partier, så den færdige vin smager optimalt godt. Opgaven med at blande - eller sammenstikke som det også kaldes - er særligt vanskeligt, for man skal evne at smage frem i tiden."