Quinta do Vallado 10 Year Old Tawny Port i Gaverør

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Decanter 94 point
Robert Parker 90 point
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 91 point

Vin-Info

Varenummer: 55821011
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Halvliterflaske 50 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Franca og andre.
Anbefalet til: Desserter, især tærter, kager, oste med alder.
Drikkemoden: Nu og 10 år fra høståret

Beskrivelse

Topkvalitet og Douro Boys

Portugal er verdensberømt for sine portvine, men i disse år er en sand vinrevolution i gang på de tørre rødvine, og revolutionen er startet i Dourodalen. Revolutionen blev startet af 5 kvalitetsproducenter som kalder sig Douro Boys: Vale Dona Maria, Niepoort, Crasto , Vale do Meao og Quinta do Vallado. Floden Douro er en af europas længste, 927 km, og løber gennen Spanien, hvor den hedder Duero. Flere af spaniens bedste vine produceres i Ribera del Duero. De 5 Douro Boys har fået skabt meget stor opmærksomhed for kvalitetsvine fra Dourodalen hos den internationale vinpresse, hvor især Quinta do Vallado har høstet stor ros på det sidste og leverer mest value-for-money.

Grundlagt i 1716, ejet af portvinsfamilien Ferreira

Quinta do Vallado ligger på begge sider af Corgofloden, tæt på dennes udløb i Dourofloden og ejes af Ferreira familien og drives i dag af Francisco Spratley Ferreira og Joao Ferreira Alvares Ribeiro. De drives begge af en stor passion for kvalitetsvin, som kun overgås af deres store humoristiske sans. Quinta do Vallado driver også et mindre luksushotel (optaget i World's greatest Hotels, Reseort and Spas) på vingården, hvis historie kan føres tilbage til 1716. Indtil 1987 koncentrerede man sig mest om produktion af portvin solgt under mærket Ferreia, som blev solgt i 1987. I 1990 startede kvalitetsvinproduktionen af rødvin og hvidvin med at man omplantede en del marker, og i 1997 blev der bygget ny kælder og produktionsfaciliteter. Fokus hos Vallado er at lave frugtdrevne, elegante, velafbalancerede vine med god struktur.

Granit, skiffer og Touriga Nacional

Jordbunden i Douro er kendetegnet af granit og skifer, og områderne med skiferholdig jord giver vine med stor og elegant mineralitet. Vinmarkerne er stejle og malerisk beliggende i terrasser, hvilket gør produktionen forholdvis bekostelig. Man råder over nogle unikke druer: Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousao, Tinta Amarela og især Touriga Nacional, Portugals mest berømte vindrue. Denne kvalitetsrevolution har sikret Quinta do Vallado en fremtrædende plads blandt Portugals eliteproducenter.

Gennembrud i pressen med 6 glas i Politiken

Vallado fik sit danske gennembrud med den virkelig lækre 2009 årgang, der hurtigt fik de uhyre sjældne 6 glas og blev testvinder i Politiken d. 19.02.12, med disse rosende ord: "Tæt og kraftfuld vin med masser af koncentreret, fuldmoden bærfrugt og en 'sort' kerne. Balanceret fadpræg. Ung og har godt af luft samt selskab af rødt kød."

Quinta do Vallado 10 years Old Tawny Port

Quinta do Vallado 10 years Old Tawny Port er en raffinret Tawny lavet i forsvindende små mængder på druer fra meget gamle vinmarker. Vinen lagres i både små og store egefade. Bouqueten har en rig næse af karamel, tørrede frugter og appesinskal og lidt tobak. Smagen er silkeblød og afbalanceret med stor friskhed og slutter med en lang, kompleks eftersmag.

Anmeldelser

 • 94P - Decanter Magazine Januar 2018: "A complex weave of fig, date, almond and earthy aromas, reinforced and well-matched on the long and complex palate. A delightful marriage between textural quality and sweetness."
 • 90P - Robert Parker's The Wine Advocate marts 2016: "The NV 10 Year Old Tawny Port was bottled in 2014. It is an old vines field blend coming in at 110.4 grams per liter of residual sugar. Showing fine complexity for a 10, this adds a hint of treacle around the edges on opening and then becomes a classic 10--fresh and lively. It has a sweet conclusion, but the nice acidity keeps this on track. It's sunny demeanor and impeccable balance make it a pleasure to drink. There were 1,700 bottles (500ml) produced."
 • 5 stjerner og 91P i Ekstrabladets store Portvinstest d. 31.10.14: "Huset er nok mest kendte herhjemme for deres fyldige tørre vine fra Douro dalen, men på portvinsfronten kan de bestemt også. Let rødlig farve med masser af hasselnødder i smagen. Fyldig og frugtig med nelliker, tørrede frugter, vanilje og krydderier. Ganske flot krydret eftersmag."
 • TESTVINDER og 5 stjerner i Dagbladet Informations test af 10 års Tawny d. 01.09.12: "knivskarp og klar i sin rødlige nuance med en snert af cognac-farve. Den perfekte farve. Smagen var umiddelbart frugtagtig og sød med et strejf af egetræ. "Som når man går ud og plukker en blomme fra træet, der har modnet en tand for længe," lød et kompliment fra den ældste fætter. Sødmen blev hurtigt ledsaget af en prikkende fornemmelse på tungen, som langsomt bredte sig til resten af munden og blev hængende. En eftersmag af peber, der perfekt komplementerede det søde. Den fede og fyldige smag blev hængende i munden, længe efter væsken var skyllet ned i dybet. Vi var alle tre hurtigt klar over, at den ville blive svær at overgå."
 • 19/20 pts af Henrik Oldenburg, forfatter af bogen "Portvin" på forlaget-smag.dk d. 01.11.11: "Allerførst: den skal ha' luft, så skænk op og lad den stå i glasset i 15-20 min. Den har en robust, kompleks smag, og der er heldigvis kælet lige så meget for vinen som for udstyret. Den er elegant røget, blank og tiltalende, ganske vist mest i traditionel portugisisk stil, men med moderne tryk på friskhed, frugt, renhed i smagen og respekt for vinens personlighed. Hvis den behandles med tålmodighed og samme respekt, giver den rundhåndet en stor, dejlig, blankpoleret oplevelse af en moderne Tawny lavet efter traditionens reviderede recept. Den stramme struktur og den fine balance mellem sødme og syre gør den til en drøm til ost, nødder og kage. Efter en halv time i glasset smager den mere af 20-års end af 10-års. Endnu et af Portvinens undere."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 02.10.11: "Aromatisk portvin, gylden i glasset og med en kraftig duft af tørrede frugter og tobak. I smagen er der noter af figner og mandler. Skænk den let afkølet."
 • 91 pts i Wine Spectator june 2011: "Light amber in color, offering delicious, elegant and fresh aromas and flavors of toffee, dried apricot, berry and spice. Finishes with orange zest and a hint of coconut. Stylish."
 • International Wine Challenge - Gold Medal
 • Revista de Vinhos - Vinhos do Porto - 17pts
 • Druesorter: Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Franca og andre.
 • Jordbundsforhold: Skifer og granit
 • Drikkemoden: Nu og 10 år fra høståret
 • Anbefales til: Desserter, især tærter, kager, oste med alder.