Barolo producenten Trediberris produktion er så lille, at de kan kategoriseres som super boutique producent. Bag Trediberri står Federico Oberto – respekteret vinmager hos den berømte producent Renato Ratti i 40 år – og hans søn Nicola i samarbejde med Vladimiro Rambaldi bankmand og vinsamler. De 3 partneres vingård ligger i Berri, en lille landsby i La Morra og deraf navnet Trediberri: de tre fra Berri.

Respekteret vinmager bag boutique vingård i La Morra
Barolo producenten Trediberris produktion er så lille, at de kan kategoriseres som super boutique producent. Bag Trediberri står Federico Oberto – respekteret vinmager hos den berømte producent Renato Ratti i 40 år – og hans søn Nicola i samarbejde med Vladimiro Rambaldi bankmand og vinsamler. De 3 partneres vingård ligger i Berri, en lille landsby i La Morra og deraf navnet Trediberri: de tre fra Berri. Vingården blev etableret i 2008 da Nicola Oberto besluttede at ende sin karriere som børsmægler i London, og drog hjem til sin far Federico Oberto for at udleve drømmen om egen vingård.
Økologisk dyrkede top marker
Filosofien hos Trediberri er enkel: Mindst mulig indblanding og økologisk drift (certificeret fra årgang 2015). Her bruges ingen pesticider og der dyrkes græsdække mellem rækkerne for at styrke biodiversiteten i markerne. I dag har de næsten 8 hektar vinmarker; 5 hektar i Berri beplantet med Nebbiolo, 1,8 ha i den midterste del af Cru'en Rocche dell' Annunziate som altid har været i familien Obertos eje, 1,8 ha af vinmarken Cappalotti, som de lejer. De sælger i dag en del af druerne til andre producenter men vil med årene selv vinificere en større og større andel. Vinifikationen er traditionel med lang maceration og lagring på store slavonske egetræsfade.
Mikroproduktion af terroir vine
Trediberris mål er at skabe behagelige vine, hvor styrke og tannin ikke dominerer over den elegance og balance der er så typisk for La Morras terroir. Den stærkt begrænsede produktion gør det muligt for de tre partnere udelukkende at lave vine de selv elsker: fyldige helt sikkert men også nemme at nyde. Som de selv udtrykker det: ”når en vin er så god at flasken hurtigt tømmes, så har vi gjort vores job”. Stilen er cremede vine med sort frugt, stor elegance og ofte med indsmigrende strejf af viol.

Vine fra Trediberri


90 point

KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 109,95

pr. fl. v/12 flasker


2012 Barolo Trediberri

94 point

KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


2013 Barolo Trediberri

KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


2014 Barolo Trediberri

KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


17 point

KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/6 flasker


91 point

KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/6 flasker