Sassicaia laver Italiens mest berømte rødvin og er en legendarisk pionér inden for landets vinfremstilling. Som den første italienske vin har Sassicaia høstet 100 point i Robert Parkers berømte Wine Advocate, og vinen tildeles ligeledes rutinemæssigt de ellers svært opnåelige tre glas i Gambero Rosso hvert år.

Sassicaia ? italiens bedste og mest berømte vin

Italiens bedste og mest berømte rødvin og pionér inden for italiensk vinfremstilling, også kaldet Italiens Latour. Som den første italienske vin fik Sassicaia høstet 100 point i Robert Parkers Wine Advocate, og vinen har fået de ellers svært opnåelige tre glas i Gambero Rosso ikke færre end 21 gange. Kort sagt er Sassicaia en levende legende. Sassicaia laves på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her laver man også vingårdens 2 andre vine Guidalberto og Le Difese.

Langsigtet pionerarbejde skabte verdensklasse

Grundlæggeren Mario Incisa della Rochetta begyndte i 40?erne at plante Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc med Bordeaux? berømte 1. Cru?er som forbilleder, idet han mente at jordbunden på Tenuta San Guido havde mange fælles træk med jordbunden i Bordeaux, især i Gravesområdet. Mario var også den første i Toscana, der brugte nye franske egefade, hvilket var banebrydende i Italien. Vinen forblev dog en hemmelighed indtil 1968, hvor Mario vurderede at nu var vinen klar til at blive sendt på markedet. Vinen blev døbt Sassicaia, hvilket på den lokale toscanske dialekt betyder sandet og gruset jordbund. Den blev fra starten meget omtalt og en omgående succes i Italien og var den første italienske kvalitetsvin, der brød igennem på eksportmarkederne. I dag betragtes Sassicaia som den første Supertoscaner og faderen til alle italienske Cabernetbaserede vine.

100 point fra Robert Parker og egen appellation

Sassicaia var den første italienske vin der med årgang 1985 fik 100 point af Robert Parker og fra da af indtrådte vinen på den internationale vinscene som Italiens bedste, et investeringobjekt på lige fod med Château Latour, Château Lafite-Rothshild og de andre 1. Cru?er i Bordeaux. Marios drøm blev til virkelighed. Succesen blev også anerkendt af den italienske stat som har tildelt Sassicaia sin egen appellation: Bolgheri Sassicaia D.O.C., hvilket er enestående. I dag ledes vingården af  Niccolò Incisa della Rochetta, som med fuld respekt for traditionerne, har skabt 2 nye vine: Le Difese og Guidalberto.

Tenuta San Guidos 3 vine

Tenuta San Guido laver i dag 3 vine:

Sassicaia: 85% Cabernet Sauvigon og 15% Cabernet Franc, lagres 24 måneder på franske egefade (1/3 nye).
Guidalberto: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 10% Sangiovese, lagres 12 måneder på franske og amerikanske egefade. Vinen laves på selvstændige vinmarker.
Le Difese: 70% Cabernet Sauvignon og 30% Sangiovese, lagres i 12 måneder på franske og amerikanske egefade. Vinen laves på druer fra de unge vinstokke fra Sassicaia og Guidalberto.

Sassicaia på Sardinien og i Patagonien

Barrua ? nye højder på Sardinien
Familien Incisa della Rochetta er også involveret i at lave Barrua på Sardinien, der hurtigt har vundet anerkendelse som en af de allerbedste sardiske vine. Giacomo Tachis, grand old man i italiensk ønologi og en af mændende bag Sassicaias succes, er medejer og konsulent sammen med Sebastiano Rosa, Niccolò Incisa della Rochettas stedsøn. Man laver 2 vine, Montessu og Barrua, som allerede har fået 3 glas af Gambero Rosso flere gang.

Bodegas Chacra ? Argentinas bedste Pinot Noir

I det uvejsomme Patagonien laver Niccolò?s nevø Piero Incisa della Rochetta Argentinas bedste Pinot Noirvine på ældgamle vinmarker fra 1955 og 1932 i samarbejde med den danske superønolog Hans Vinding-Diers, kendt fra Argiano. Vinene er i øvrigt økologiske og biodynamiske.

Sassicaia

Vine fra Sassicaia


SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

SPAR 60 DKK pr. fl.
DKK 135,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 139,95

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. flaske


91 point

KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/6 flasker


SPAR 120 DKK pr. fl.
DKK 235,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 125 DKK pr. fl.
DKK 245,00

pr. stk. v/6 stk.