Ingen over, ingen ved siden af! Salon er Champagnes svar på Montrachet - en af verdens største vinøse oplevelser som alle bør opleve mindst en gang i sit liv. Delamotte er søster-hus til Salon og da Salon kun produceres i de aller-ypperste årgange, lader man Champagne Delamotte gøre brug af druerne i de andre år.

Delamotte og Salon - topkvalitet på hver sit niveau
Mange andre champagnehuse misunder Delamotte. For det første ligger huset i Le-Mesnil-sur-Oger, den absolut fineste by med Grand Cru-status i hele Champagne. For det andet er Delamotte søsterhus til selveste Salon, Champagnehuset over alle. Salon udbyder kun vin i de allerypperste årgange - alle andre år lader man Delamotte gøre brug af druerne: 100% Chardonnay som udelukkende stammer fra de bedste af de bedste Grand Cru-parceller i Le Mesnil. Druernes oprindelse har været altbestemmende for husets stil; Delamottes Champagner er medium kraftige, med vægten på en uovertruffen elegance og sprødhed.

Salon - en levende legende
Ingen over, ingen ved siden af! Dette er den første tanke en Champagnekender får ved navnet Salon. Dette er en af de sagnomspundne producenter i Champagne distriktet. Salon grundlagdes i 1905 af Eugène- Aimé Salon og fik i løbet af 20'erne et ry som ingen andre. Salon var den foretrukne luksuschampagne på det legendariske Maxim's i Paris. Siden da har huset ikke set tilbage, fokus har været fuldstændig koncentreret på at opretholde og endda forbedre et legendarisk ry.

Grand Cru marker i Le Mesnil
Hemmeligheden bag dette ry er simpelt: der anvendes kun Chardonnaydruer, disse kommer kun fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur- Oger, vinstokkene er over 40 år gamle, vinen laves kun i store champagneår og der er ofte kontakt mellem most og gær i 10 år!! Dette skaber en af verdens største vinøse oplevelser som alle bør opleve mindst en gang i sit liv.

Kun få flasker og tårnhøj kvalitet skaber samlerobjekt Salon produceres kun i de store Champagneår, og da kun i forsvinden små mængder. Så der er rift om de dyre dråber, som er samlerobjekter og handles til skyhøje priser. Salon får altid topplacering i blindsmagninger og er for mange kendere Champagne nr.1.

Delamotte begejstrer anmeldere
Delamotte begejstrer ofte anmeldere ved sit nære slægtskab med Salon: "A particularly good value" citat Robert Parker, som placerer Delamotte i kategorien "the best producers of Nonvintage Brut". "Den minder mig om den vidunderlige ro i kroppen som man kan få af Salon...Delamotte er så klokkeklar, hele præcisionen og overskuddet...En kanon champagne til prisen og har potentiale til at løfte et helt selskab" citat Poul Pilgaard Johnsen i Madmagasinet Spis Med. Søren Franks Champagnebog 2017:"Typisk bliver det til tre årgange ud af et årti, således kan man godt sige, at Salon var Prestigecuvee, før alle de andre huse begyndte på det.¨ ¨Netop chardonnay fra Mesnil uden malolaktisk gæring er Salons signatur. Æblesyren udnerstreger den sprøde, æblede stil med masser af citrus og klaket mineralitet, som med alderen ofte suppleres med konfiterede gule stenfrugter og senere selfølgelig svampe. Til tider kan mineraliteten antage riesling-agtige kvaliteter". Det er en stil der bygget til at lagre.

Topplacering i The Champagneguide Tyson Stelzer 'The Champagne Guide 2014-2015': Salon får 10 ud af 10 mulige points - sammen med kun 4 andre champagnehuse.

Salon - Delamotte

Vine fra Salon - Delamotte


GODT KØB

KUN
DKK 350,00

pr. fl. v/12 flasker


94 point

SPAR 145 DKK pr. fl.
DKK 399,95

pr. fl. v/6 flasker


94 point

KUN
DKK 399,95

pr. fl. v/6 flasker


95 point

SPAR 335 DKK pr. fl.
DKK 499,95

pr. fl. v/6 flasker


93 point

KUN
DKK 550,00

pr. fl. v/6 flasker


Nr.1 i blindsmagning af nytårschampagner

KUN
DKK 550,00

pr. fl. v/6 flasker


91 point

KUN
DKK 1.499,00

pr. flaske


KUN
DKK 1.995,00

pr. flaske


KUN
DKK 2.495,00

pr. fl. v/6 flasker


96 point

KUN
DKK 4.600,00

pr. stk.