Paul Hobbs er en af de fremmeste pionerer inden for amerikansk vin. Hans tidlige karriere bragte ham til en anden pioner, Robert Moldavi, hvor han arbejdede på Opus One, som han fik ansvaret for i 1981. I slutfirserne indledte Paul Hobbs desuden en karriere som konsulent hos førende producenter i Californien, Chile og Argentina. Efter i mange år at have løftet kvaliteten på andre producenters vine, følte Paul Hobbs at tiden var kommet til at lave vin under sit eget navn, og dannede i 1991 Paul Hobbs Winery.

Paul Hobbs ? banebrydende topklasse fra Californien

Paul Hobbs er en af de fremmeste pionerer inden for amerikansk vin. Han er opvokset på en farm i New York State, hvor man bl.a. dyrkede æbler. Ved at smage de samme æbler fra forskellige marker, begyndte Paul at interessere sig for jordbund eller terroir som det hedder i vinterminologi. Hans tidlige karriere bragte ham til en anden pioner, Robert Moldavi, hvor han arbejdede på Opus One, som han fik ansvaret for i 1981 og som han var med til at løfte ind i verdenseliten. I 1985 kom han til Simi Winery hvor han havde ansvaret for at ændre stilen på et af de ældre vinhuse i Californien. I slutfirserne indledte Paul Hobbs desuden en karriere som konsulent hos førende producenter i Californien, Chile og Argentina. Især Argentina har stået Hobbs? hjerte nær og hans samarbejde med Nicolas Catena er i dag legendarisk.

Nye udfordringer i Californien

Efter i mange år at have løftet kvaliteten på andre producenters vine, følte Paul Hobbs at tiden var kommet til at lave vin under sit eget navn, og grundlagde i 1991 Paul Hobbs Winery. Erfaringerne med at lave vin i andre dele af verden havde åbnet Paul Hobbs øje for det uendelige potentiale som Californien med sit tempererede, solbeskinnede dale, bølgende bakker og skråninger i kystområdet råder over. Et potentiale han har gjort det til sin mission at optimere og realisere.

Single vineyards og terroir

Paul Hobbs var manden, der for alvor fik begrebet single vineyards vines ind i den californiske terminologi. Paul Hobbs´ filosofi er kort sagt at udtrykke vinmarkens karakteristika (terroir) i vinen, og at vinificeringen sker i tråd med traditionnelle principper, dog med anvendelse af nye teknikker og metoder. Han arbejder for eksempel udelukkende med ufiltrerede og ikke-klarede vine, der er fermenteret med vild- eller naturlig gær. På den måde var han tidligt blandt trendsetterne, og hans idéer blev hurtigt kopieret af andre. Paul har i dag bygget sit eget topmoderne winery i Sonoma County, tæt på byen Sebastopol. ?Terroir driven wines? er Pauls motto.

100 point Robert Parker

Årgang 2002 Cabernet Sauvignon Beckstoffer To Kalon Vineyard fik 100 point af Robert Parker, som skriver om Paul Hobbs: ?Hobbs, one of my favorite winemakers, has an impressive resume, having worked at some of the better northern California wineries. He continues to work for some of the better South American producers. In spite of his affable, down- to-earth personality, this guy is clearly driven, and gives meticulous thought to every decision he makes. His wines are the result of a winemaking philosophy that includes only indigenous yeasts for fermentation, full malolactic for whites and reds, and no clarification ... meaning no fining or filtration. Hobbs has culled out some of northern California's great sites for Pinot Noir, Chardonnay, Merlot, and Cabernet Sauvignon".

Paul Hobbs

Vine fra Paul Hobbs


90 point

KUN
DKK 229,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 295,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 329,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 415,00

pr. fl. v/12 flasker