Cantina di Monteforte er i dag en af Norditaliens største vinproducenter med 600 vinbønder og 1300 ha vinmarker, hvoraf 80% er i D.O.C. Fokus er på at fremtille de lokale vine, Soave, Rosso Veronese, Ripasso og Amarone. I de sidste 10 år har man systematisk analyseret alle vinmakers terroir og fået dem kortlagt for at tilrettelægge produktionen bedst muligt og for at opnå den bedste kvalitet.

Cantina di Monteforte
Cantina di Monteforte blev grundlagt i 1952 af 80 vinbønder. I dag er det en af Norditaliens største vinproducenter med 600 vinbønder og 1300 ha vinmarker, hvoraf 80% er i D.O.C. Selve hovedsædet og vinkælderen ligger i den maleriske dal Val d?Alpone, som er berømt for 2 slagts terroir: På skråningerne er det fortrinsvis vulkansk terroir fyldt med mineraler og længere nede i dalene er det kalk og limstensterroir med en stor mængde fossiler.

Moderne kvalitetskooperativ
Fokus er på at fremtille de lokale vine, Soave, Rosso Veronese, Ripasso og Amarone. I de sidste 10 år har man systematisk analyseret alle vinmakers terroir og fået dem kortlagt for at tilrettelægge produktionen bedst muligt og for at opnå den bedste kvalitet. De fleste vinmarker ligger i kommunerne Monteforte d?Alpone, Soave, Montecchia og San Giovanni Ilarione. De vigtigste hvidvinsdruer er Garganega, Trebbiano, Pinot Grigio, Chardonnay og Durella. Det vigtigste rødvinsdruer er de lokale druer Corvina, Corvinone, rondinella og Molinara, men man råder også over Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. Man kører en stram produktionspolitik med fokus på kvalitet, bl.a. belønnes de vinbønder med lavt høstudbytte og høj kvalitet druer.

Masser af medaljer
Cantina di Monteforte har gennem tiden høstet et væld af medaljer bl.a. International Wine Challenge, Decanter, concrours Mondial de Bruxelles blot for at nævne nogle få.

Vine fra Cantina di Monteforte


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker