Pizzolato-Spumante-Moscato-Dolce-"So-Easy"-Øko Økologisk

Pizzolato Spumante Moscato Dolce "So Easy" Øko

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Økologiske og veganske bobler fra familieejede Cantina Pizzolato

La Cantina Pizzolato er beliggende i norditalienske Veneto, i Prosecco DOC området, og har også 2 ha i Prosecco DOCG distriktet Conegliano- Valdobbiadene. Vingården har været i familien Pizzolato's eje siden Gino Pizzolato grundlagde den i 1981. Allerede i 1985 da sønnen Settimo gik ind i familiefirmaet begyndte vingården at dyrke deres vinmarker økologisk. Pizzolato var derved en af de første i området, der blev certificeret økologisk i 1991. Pizzolato familien går i det hele taget så højt op i at lave kvalitetsvine med respekt for naturen at de i 2016 fik lavet et nyt vineri, hvor alt lige fra materialevalg, el- og vandforbrug til solenergi og spildevandsbehandling er gennemtænkt med henblik på, at være så miljøvenligt som muligt. I 2012 gik de skridtet videre og fik vegansk certificering ud fra det synspunkt, at så mange som muligt skal kunne nyde deres vine.

Prosecco - druen & boblerne

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, hvor den resulterer i den uhyre populære Prosecco-vin. Druen blev i 2009 omdøbt til Glera, da det dermed tillod området at registrere 'Prosecco' som beskyttet varemærke som DOC (Denominazione di Origine Controllata). Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

Moscato - druen & boblerne

Moscato Bianco druen med sine karakteristiske intense florale og frugtige aromaer dyrkes over hele verden, men særligt kendte er de mousserende vine fra Norditalien. Moscato Spumante er bobler som er blevet ekstremt populære på grund af deres lette, forfriskende, sødmefulde og ukomplicerede stil med lav alkohol og ren frugt. Det er de ideelle kølige bobler til aperitif, frugt, desserter og til et glas i utide på terrassen.

Pizzolato Spumante Moscato Dolce Øko

Let gylden i glasset med vedholdende bobler. Duft af rosenblade, fersken, jasmin og salvie. Frisk, sødmefuld og velbalanceret med blød mousse og rene noter af drue, hvide blomster og akaciehonning.