2019-Domaine-du-Paternel-Rosé-Øko-Cassis Økologisk

2019 Domaine du Paternel Rosé Øko Cassis

DKK 219,95
pr. fl. v/12 flasker 264,95   pr. flaske

Domaine Paternel - kultvine fra Cassis

Cassis er mest kendt i Danmark som en solbærlikør, men det er også en lille appellation i Sydfrankrig tæt på Marseille, som har kult status i Sydfrankrig og ikke mindst blandt en del af Frankrigs toneangivende sommelierer. Domaine Paternel er toppen af appellationen og meget svær at opdrive. Da Domainet næsten ikke eksporterer på grund af en galoperende efterspørgsel, tog det en hel del overtalelse får Philipson Wine fik tildelt en mikro-allokation.

Vinmarker med havudsigt

Domaine du Paternel ligger utrolig smukt placeret med havudsigt og marker nærmest direkte ned til Middelhavet. Domainet blev grundlagt i 1951 af familien Santini, og drives i dag af brødrene Olivier og Jean- Christophe samt søsteren Laetitia Santini.

Økologiske vinmarker

Familien har langsomt udvidet Domainet fra 12 til 50 ha., det er dog langtfra alt som er beplantet med vinmarker, da skov, strand og klipper også tager sin del. Domainet blev certificeret økologisk i 2012 og er især berømt for sin hvidvin.

Rosé

Cassis er berømt for sine hvidvine, men der laves også ganske lidt rosé, som er endnu sjældnere set end hvidvinene. Vinen har en elegant bouquet med strejf af skovhindbær, et let, lys laksefarvet vin med en meget stor elegance og friskhed. Den underliggende syre giver en meget charmerende crispyness, som gør vinen uimodståelig. .