2019-Château-Brégancon-Cuvée-Isaure-Cru-Classé-Provence

2019 Château Brégancon Cuvée Isaure Cru Classé Provence

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Provence Cru Classé

Da man i 1955 nedfældede Cru Classé-klassifikationen i Provence var Château de Bregancon selvskrevet til at bære det fornemme prædikat, som kun tildeltes en snes slotte. Bregancon ligger lige ud til det azurblå Middelhav ved Bormes-les-Mimosas, midt mellem Toulon og St. Tropez og de kølende vinde herfra sikrer Bregancon-vinene en knitrende sprødhed og intensitet, som er ganske uden sidestykke. Vi har solgt denne rose siden 1987, og hver årgang er blevet rost til skyerne af både vinjournalister og kunder. Der hersker ingen tvivl om at Brégancon's rosé rangerer blandt Frankrigs allerbedste.

Præsidenternes sommer rosé

Château de Brégancon har udsigt til Le fort de Brégancon, som ligger højt oppe på en lille stejl klippeø i Middelhavet. Château de Brégancon og fortet hørte sammen indtil den franske revolution men i dag er slottet privatejet af familien og fortet fungerede indtil 2014 som de franske præsidenters sommerresidens. Det lader dog til at præsidenterne må have haft smag for Château de Brégancon, for igennem mange år blev adskillige leverancer af slottets formidable rosévine hver sommer fragtet op til fortet.

Lavt udbytte fra gamle vinstokke

Château de Bregancons rosé sammensættes af tre klassiske Provence- druesorter; Cinsault, Grenache og Syrah. Vinstokkene er gamle, helt op til 80 år, hvilket forklarer den endelige vins bemærkelsesværdige koncentration og aromatiske kompleksitet. Rosévinen fra Château de Bregancon er ikke overraskende fast inventar på mange franske toprestauranter og er en fantastisk vin til skaldyr, fisk og bouillabaisse. Ren Middelhavsstemning på flaske!

Château de Bregancon Rosé Cru Classé Isaura

Den meget tætte beliggenhed til Middelhavet giver vinene fra Brégancon et køligt og elegant udtryk. Vinen byder på en indtagende bouquet af fersken, mango og ananas. Smagen er tør og velstruktureret med en lang, kraftfuld finish. En rosé til den allerfineste gastronomi, men også pragtfuld som aperitif.