2019-Anjou-Rouge-Øko-Le-Petit-Cabernet-Franc-Ch.-la-Roulerie Økologisk

2019 Anjou Rouge Øko Le Petit Cabernet Franc Ch. la Roulerie

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Château de la Roulerie Anjou, Côteaux du Layon og Chaume

Ejer Philippe Germain er ligesom sin berømte broder Thierry Germain, oprindelig fra Bordeaux, hvor familien ejer flere slotte. Begge brødre så tidligt mulighederne for at lave unikke vine i Loiredalen og er nu en del af den nye generation som er ved at forandre lidt glemte appellationer som som Saumur og Anjou til vine enhver sommelier må have på kortet. Faderen Bernard Germain ejer endvidere Château de Fesles i Anjou.

Chenin Blanc og Cabernet Franc

Château de la Roulerie ligger i hjertet af Anjou og selve slottet stammer fra det 19. århundrede, men der er spor efter langt ældre bebyggelser. Slottet er omgærdet af en smuk park med udsigt over St. Aubin dalen. Chenin Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Cabernet Franc kongen blandt de røde. De søde vine fra Côteaux du Layon er verdensberømte og Château de la Roulerie laver nogle af de allebedste og mest eftertragtede, dette er vine på allokation i begrænsede mængder.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Château de la Roulerie råder over 20 ha vinmarker plantet på et terroir, som fortrinsvis består af ler og kalk med et underliggende skifferlag. Produktionen har været økologisk i en årrække og fra 2014 bliver vinene cerficeret økologiske.

Ros i Wine Spectator

Philippe Germain var en af hovedpersonerne i Wine Spectators Loire artikel i juni 2013, hvor hans vine fik op til 93P for Côteaux du Layon Chaume og "Top Value" for sin Cabernet franc Anjou.

Le P'tit Cabernet Franc

Le P'tit Cabernet Franc (Le Petit Cabernet Franc) er en ny vin fra Château de le Roulerie. Det er en vin lavet på håndhøstede druer fra slottets yngre vinstokke. Druerne er gæret og lagret på rustfri ståltanke. Le P'tit Cabernet Franc er en let og skønt læskende rødvin. Vinens aromatiske duft og friske, sprøde og frugtige smag giver lyst til et glas mere. En perfekt sommervin men dejlig året rundt.