Tilbud
2018-Domaine-Nico-Pinot-Noir-Valle-de-Uco-Grand-Mére

2018 Domaine Nico Pinot Noir Valle de Uco Grand Mére

SPAR 30 DKK pr. fl.
DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  31-12-2021

Anmeldelser (2)

92 point
92 point

Domaine Nicos vine er verdens første eksemplarer på Pinot Noir dyrket på parceller i ekstreme højder - man kunne sige Bourgogne i 1500 meters højde. Domaine Nico er opkaldt efter Laura Catenas datter, Nicola, som er opkaldt efter Lauras bedstefar Nicola Catena, som stiftede Catena tilbage i 1902.

Domaine Nico er et prestigeprojekt skabt ud fra Laura Catenas passion for Pinot Noir druen. Laura Catena har altid været forelsket i Pinot Noir druen, siden hendes dannelsesrejser i Frankrig i ungdomsårene. I Mendozas højder, nærmere bestemt Gualtallary, har Laura i samarbejde med winemaker Roy Urvieta udvalgt særlige parceller, hvor målet er at lave exceptionel kvalitet af Pinot Noir i ekstreme højder. Dette er højst usædvanligt, og Domaine Nico er de første i verden til at gøre dette. De højtbeliggende parceller giver med sit unikke terroir af limsten og køligere klima et helt særligt udtryk til Pinot Noir druen, som ikke ses andre steder i verden. Vinene er elegante, mineralske, og emmer af personlighed og loyalitet mod det terroir de kommer fra. Laura Catena har bygget et lille boutique winery i omkring 1500 meters højde i billedeskønne bjergomgivelser, hvortil druerne til Domaine Nico's vine hurtigt kan fragtes fra de små parceller efter høst.

Alle Domaine Nicos Pinot Noir druer kommer fra små parceller og der laves 15 forskelllige mikrovinifikationer, der anvendes vildgær og en del af druerne høstes i hele klaser og alle vine lagrer på franske egetræsfade.

Hele tilgangen til vinproduktionen er meget burgundisk og resultatet også derefter. Pinot Noir Valle de Uco Grand Mére kommer fra en lille mikroskopisk parcel ved navn Villa Bastias på blot 2 hektar i 1120 meters højde i Tupungato kommunen i Uco Valley, Mendoza. Grand Mére betyder bedstemor, og Laura Catena har givet vinen dette navn for at ære den kærlighed, visdom og lærdom som bedsteforældre giver til deres børn og børnebørn. Den del af marken hvor druerne til Grand Mére kommer fra er mere solrig end resten af marken hviilket bidrager godt til vinens bløde tanniner. Stokkene er gamle og giver lavt udbytte af små druer med stor intensitet. Pinot Noir druerne høstes i hænderne og 100% af klaserne presses hele. Herefter modner vinen 14 måneder på franske fade. Vinen har de typiske lette Pinot noir træk, er meget aromatisk og har fine bløde tanniner med velsmagende rød kirsebærfrugt i smagen og hint af krydderi og mineralitet i eftersmagen.

Vinen balanceres af en behagelig syre. Meget begrænsede mængder og uhyre høj kvalitet.