Tilbud
2018-Chapelle-d'Ausone-Saint-Emilion

2018 Chapelle d'Ausone Saint-Emilion

SPAR 360 DKK pr. fl.
DKK 1.795,00
pr. fl. v/6 flasker 2.154,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-06-2021

Anmeldelser (6)

91 - 94 point
93 - 95 point
93 - 95 point

Château Ausone er opkaldt efter den romerske digter Ausonius, som ejede en stor villa og 40 hektar land i Saint-Emilion i 300-tallet. Faktisk har arkæologer fundet rester af romerske bygninger i Château Ausones marker, så måske ligger slottet ligefrem på ruinerne af poetens bopæl.

Der er ret beset to førende slotte i Saint-Emilion: Cheval Blanc og Ausone. Cheval Blanc laver en meget yndefuld og finesserig vin mens vinen fra Ausone fremstår som en diametral modsætning: En ufatteligt koncentreret og kraftfuld vin. Cheval Blanc smager skønt som ung, Ausone skal ligge et årti eller to i kælderen før den åbnes. Der refereres ofte til Cheval Blanc og Ausone som hhv. Saint-Emilion dronning og konge.

La Chapelle d'Ausone er slottets andenvin, som laves på druer fra Château Ausones yngre vinstokke. Smagsprofilen giver tydelige mindelser om slottets førstevin, blot er den lettere og modnes betydeligt hurtigere. Man må dog endelig ikke tage fejl - andenvinen fra Château Ausone overgår mange førstevine fra andre slotte.