2016-Ried-Wachtberg-Grüner-Veltliner-1.-Lage-Salomon-Undhof

2016 Ried Wachtberg Grüner Veltliner 1. Lage Salomon-Undhof

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Anmeldelser (2)

Nr 76 på liste over de 100 bedste østrigske vine 2017
94 point

Weingut Salomon-Undhof

Weingut Salomon-Undhof har været i samme families eje siden 1792. Det var på denne vingård at Østrigs første tørre vine så dagens lys i 1970'erne, takket være den visionære Fritz Salomon. Efter nogle stille år har hans sønner Erich og Bertold Salomon atter givet vingården en saltvandsindsprøjtning af dynamik og ambitioner, og deres bemærkelsesværdigt mineralske vine rangerer blandt Kremstals bedste.

Kremstal

Salomon-Undhof ligger i Kremstal, som er godt på vej til at blive et af Østrigs bedste hvidvinsområder. Terrænet er meget kuperet og jordbundforholdende stærkt omvekslende, hvilket giver et væld af spændende muligheder. Salomon-Undhof besidder perfekt placerede parceller i både Kögl og Pfaffenberg, to af Kremstals bedste Riesling- marker, og de høster deres Grüner Veltliner-druer på de højt berømmede marker ved byen Stein.

Wachtberg Grüner Veltliner

Wachtberg-marken ved byen Krems fremkalder de mest charmerende sider af Grüner Veltliner-druen. Næsen er knitrende frisk med indtagende naucer af fersken, citrus og krydderier. Smagen er appetitvækkende sprød og frugtig med en finish af friskkværnet hvid peber og mineraler. Skøn vin!