2016 Crua Chan Gualta Malbec Gen del Alma

DKK 269,95
pr. fl. v/12 flasker 324,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Robert Parker 94 point
Gastro 96 point
Decanter 97 point

Vin-Info

Varenummer: 32151316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100 % Malbec
Anbefalet til: svinekød, okse- og lammekød, dyrevildt samt modne oste.

Beskrivelse

Crua Chan Gualta Malbec Gen Del Alma

Gen del Alma er et nyt projekt startet i 2012 af Gerardo Michelini, Zorzal, og hans kone og vinmager Andrea mufatto. Gerardo og Andrea har plantet vinstokke på deres egen ejendom ved siden af Zorzal vingård. Deres fokus er at udvise renhed, mineralitet og friskhed af Gualtallary terroir. Vinene har fået stor ros fra Wine Advocate og Decanter magazine, og vi mener, at Michelini tager argentinsk vin til et nyt niveau. Crua Chan Gualta har en dyb rubin rød farve og en intens og frugtig bouquet af mørke kirsebær, violer og tobak smag. De solmodne druer giver smagen fylde og blødhed samt god tyngde i den varme eftersmag.

Anmeldelser

  • 94P - Robert Parker 29.06.2018:" The 2016 Crua Chan Gualta is the third vintage of this wine, and it's always from the same plot of Malbec (Finca 56) in Tupungato Winelands, selected from the stonier part of the vineyard. The three Malbecs are now produced in the same way, with 100% full clusters fermented in ancient 3,000-liter oak vats that were first used in 2016. The wine matured in well- seasoned, neutral oak barrels. It has a very aromatic personality that is somewhat spicy, mixing flowers, berries and wild herbs. The palate is medium-bodied and has super fine tannins. Very tasty, elegant and balanced. An elegant Malbec. 2,500 bottles were filled in May 2017. 2018 - 2022"
  • 96P - Gastro Magazine April 01.04.2018:" Jeg ved det godt. Man skal passe på med milepælsbegrebet, der let inflation i sagen, men Gerardo Michelinis projekt med hustruen Andrea Muffatosætter nye standarder for argentinsk malbec. Crua Chan vil ændre dit indskrænkede forhold til Mendoza malbec som blækfarvede monstrøsiteter. En peberkrydret harpiksagtig lugt med aroniabær, brændt ler, aske og aromatiske forårsspæde bøgeblade. Sydvestfransk syre og kontant afregning, bid i gummerne af tør tannin, te, næsten cabernet franc-agtig friskhed og rankhed og ganske enkelt mundvadsdrivende og crunchy! 30% hele klaser og miksturen, gæret i beton Og dobbeltstørrelse brugte barriques. Sublim vin!"
  • 97 pts og guld på Decanter World Wine Awards
  • Druesorter: 100 % Malbec
  • Anbefales til: svinekød, okse- og lammekød, dyrevildt samt modne oste.

Producent beskrivelse

Barbarians - En gruppe af Argentinas mest revolutionerende vinmagere Barbarians, er en gruppe uafhængige små familieejede 'boutique' vingårde specialiseret i kvalitetsvine fra Uco Valley i Mendoza, Argentina. Navnet Barbarians er inspireret af det legendariske argentinske rugbyhold, der blev grundlagt i 1890. Sammen deler de deres passion for vin. Hver især har de deres egen personlighed og vinstil men fælles for dem alle, er deres passion for bæredygtigt vinbrug og naturlig vinfremstilling, med respekt for miljøet og lokalsamfundet. Men de har også smag for at bryde normer og eksperimenterer både i mark og kælder for på bedste og reneste vis at udtrykke Uco Valleys overflod af formidable, spændende og varierede terroirs. De laver sammen en fælles serie af 4 vine.

Uco Valley - Argentinas ultimative 'Grand Cru' terroir

Uco Valley er i dag fødested for Argentinas allerbedste vine - Grand Cru terroir! Vinmarker ligger i op til 1500 meters højde, hvilket gør dem til Mendozas højeste. I denne højde er sollyset meget klart og intenst mens især nætterne er kølige, hvilket giver en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre. Vinmarkerne her har en fascinerende diversitet af jordbundstyper - fra gamle flodaflejringer eller forskellige eroderede bjergarter - fattige jorde med højt mineralindhold. Jordtypen kan endda variere fra en række vinstokke til den næste i samme mark. Vinene herfra har derfor oftest en meget tydelig og elegant mineralitet.

SuperUco - Verdensklasse terroirvine

SuperUco er en boutique vingård startet i 2012 af Michelini brødrene fra den anerkendte Zorzal vingård og vennen Daniel Sammartino. Disse ildsjæles filisofi er, at man skal turde gå mod strømmen og eksperimentere for at lave banebrydende vine og det er lige præcis hvad de gør her. I vinkælderen gæres der udelukkende på æggeformede tanke af beton, på amforaer eller på egetræsfade. Foran vineriet har de plantet en 2 hektar vinmark i cirkler som nyder godt af 360 graders sol. Marken dyrkes udelukkende biodynamisk og druetyperne er plantet efter om de modner sent eller tidligt fra midten af cirklen og udefter. Det er med denne frygtløse og eksperimenterende tilgang at SuperUco laver verdensklasse terroirvine.

Gen Del Alma - Argentinsk vin på et nyt niveau

Gen del Alma er en boutique vingård startet i 2012 af Gerardo Michelini fra Zorzal og hans kone - vinmageren Andrea Mufatto. Gerardo og Andrea har plantet vinstokke på deres egen jord i nærheden af Zorzal. Deres mål er at lave vine der viser den renhed, mineralitet og friskhed man kan opnå i vinene fra det nok allerbedste underområde i hele Uco Valley; Gualtallary. Ved at give druerne en yderst skånsom vinifikation med gæring (ofte hele klaser) med vildgær på betonæg eller gamle egetræsfade, får frugten for alvor for lov til at skinne igennem. De producerer i øjeblikket 3 vine: et Bordeaux blend og to vovede blends hvor Malbec og Cabernet druer forenes med Pinot Noir. Gerardo og Andrea tager her argentinsk vin til et nyt niveau.

Bodega Tupun - Skønne top value vine

Familien Pelegrina kom til Argentina fra Spanien i 1950. Her plantede de vinmarker i Tupungato distriktet i Uco Valley. I dag arbejder hele familien fra første til tredje generation på Bodega Tupun. Vingården har 300 hektar vinmarker fordelt i flere underdistrikter i Uco Valley (Tupungato, Gualtallary, Anchoris m.fl). De fleste af druerne sælges videre men siden 2005 laver familien også deres egne vine med rådgivning fra Michelini brødrene og med Matias Michelini som vinmager. Det er blevet til en serie af skønne top value vine under navnet Tupun.