Tilbud

2016 Clos du Roy Sauternes 37,5 cl

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95
pr. fl. v/24 flasker 109,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-06-2019

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Robert Parker 91 - 93 point

Vin-Info

Varenummer: 50012416
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Halvflaske 37,5 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 24 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: Sauvignon Blanc og Semillon
Anbefalet til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter
Drikkemoden: Op til 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Clos du Roy fra Château Piada

Château Piadas almindelige vin fremstilles af 100% Semillon-druer, men slottet producerer også en Sauvignon Blanc-baseret Sauternes, Clos du Roy. Sauvignon Blanc-baserede vine fra Barsac-Sauternes bliver meget intense, hvilket Clos du Roy tydeligt illustrerer. Den gyldne vin byder på liflige toner af stikkelsbær, lynghonning og et strejf af røg. Smagen er fyldig og rig på sødmefulde citrusnuancer. Eftersmagen er lang og cremet. Skøn Sauternes!

Anmeldelser

  • Druesorter: Sauvignon Blanc og Semillon
  • Restsukker: 114 g/l
  • Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år
  • Drikkemoden: Op til 10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter

Producent beskrivelse

Château Piada - tidligere en del af Yquem

Vi har arbejdet sammen med Château Piada siden 1987 - dette lille, familiedrevede slot er nabo til Coutet og Doisy-Vedrines i Barsac- kommunen, hvor de mest elegante og delikate Sauternes-vine dyrkes. Slottet er fra 1217 og var tidligere en del af selveste Château d'Yquem. De seneste år har slotsejerne skruet drastisk op for ambitionsniveauet, hvilket har kunnet aflæses direkte på vinens kvalitet, som reelt er på Cru Classé-niveau.

Den ædle rådenskab

Hemmeligheden bag Sauternes-vinenes kvalitet er den ædle råddenskab, botrytis cinerea. Floderne Ciron og Garonne sender fugtige morgentåger ind i vinmarkerne og danner ideelle livsbetingelser for "den ædle råddenskab", botrytis cinerea. Råddenskaben suger langsomt vandet, ud af druerne, og reducerer dem til små rynkede rosinstørrelser med høj koncentration af sukker.

Marken høstes fem gange

I Sauternes høster de seriøse slotte mindst et par omgange. Druerne modnes nemlig ujævnt, og det gælder om kun at få de mest rådne bær høstet - de andre druer må vente til høsten næste dag, eller dagen efter. Siden årtusindskiftet har man ladet Château Piadas marker høste ad fire eller fem omgange (!), hvilket har fået den i forvejen fremragende kvalitet til at stige mærkbart.