2016-Bricco-dell'Uccellone-Barbera-Braida-300-cl

2016 Bricco dell'Uccellone Barbera Braida 300 cl

DKK 2.495,00
pr. flaske

Anmeldelser (1)

93 point

Når man forsker i Barbera-druens historie er der ét navn der dukker op igen og igen: Giacomo Bologna. Bologna var manden som grundlagde vingården Braida. Her arbejdede han udelukkende med druer fra området Rochetta Tanaro, som i dag regnes for det absolut ypperste sted at dyrke Barbera. Giacomo Bologna blev vidt berygtet blandt andre vinmagere for at være ekstremt selektiv ved høsten - kun det bedste af det bedste måtte ende i vinene. I 1982 trodsede han alles advarsler og lod druerne fra den enestående single vineyard, Bricco dell Uccellone, gennemgå fadlagring på fransk eg. Resultatet var ikke blot fremragende, men simpelthen i verdensklasse. I 1985 så endnu en single vineyard vin dagens lys; Bricco della Bigotta, som også straks opnåede kultstatus.

Giacomo Bologna var en levemand af format, og hans store glæde for vådt og tørt satte ulykkeligvis et punktum for hans liv i en alt for ung alder. Han nåede dog i 1989 at sætte endnu en vin i verdensklasse til verden; Ai Suma. Ai Suma ("vi klarede det") laves på de allerbedste, maksimalt modne druer fra udvalgte parceller i Rochetta Tanaro. Vinen produceres kun i exceptionelle årgange, og produktionen er alt, alt for begrænset til den globale efterspørgsel. Alle de tre topvine fra Braida-vingården besidder et fænomenalt lagringspotentiale, men er uimodståelige allerede fra frigivelse. Sidst men ikke mindst, må man ikke overse den unikke "Il Bacialé". Vinen laves på en blanding af Barbera og Pinot Noir, og kan snildt måle sig med de allerbedste Beaujolais Cru'er og lettere vine fra Côte de Beaune. "The finest Barberas I have ever tasted...*****" citat Robert Parker.

Bricco dell'Uccellone adskiller sig fra Bricco della Bigotta ved sin overdådige, utroligt ekspressive stil. Bouquet'en er kompleks og overvældende med tropefrugt, jordbær, brombær, blomme, lakrids, viol og vanilie. I munden er den bombastisk fyldig, rig på fedme og sødme, og med en behageligt afrundet syre.