2015-Postales-Malbec-Del-Fin-Del-Mundo-Patagonia

2015 Postales Malbec Del Fin Del Mundo Patagonia

Køb 24 flasker og få 12 flasker med i købet.
DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Fin del Mundo - Bodegaen ved verdens ende

Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården ved verdens ende". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, et uvejsomt landskab i det sydlige Argentina. Argentina er det land i verden, som besidder det største, uudnyttede potentiale for kvalitetsvin, og Fin Del Mundo-vinene illustrerer tydeligt, at et nyt vineventyr er startet ved verdens ende.

Pionerarbejde skabte en vingård midt i ørkenen

Julio Viola, Fin del Mundos ejer, var drivkraften bag etableringen af samtlige vinmarker i San Patricio del Chañar-distriktet i Neuquen- provinsen, hvor Fin del Mundo ligger. Vinstokkene blev udplantet i 1999. De er opbundet efter en nyudviklet metode, som er særligt tilpasset det vindprægede og tørre klima i Patagonien. Et højteknologisk drypvandingssystem er installeret, hvilket er en forudsætning for at en vinstok kan overleve på den ørkenagtige jordbund. Vandet stammer fra Neuquén-floden, som fører smeltevand ned fra Andesbjergenes snedækkede toppe.

Optimale forhold for vindyrkning

Regionen er begunstiget med enestående forudsætninger for vindyrkning. Der er perfekt afstemte temperatursvingninger mellem varme, solrige dage og svale nætter, hvilket giver druerne en balance mellem frugt, friskhed, farvetæthed, aroma og fylde, som tydeligt reflekteres i vinene. Målsætningen på Bodega del Fin del Mundo er at fremstille vine af den højest mulige kvalitet ved at kombinere brugen af topmoderne teknologi med de exceptionelle muligheder for vindyrkning, som vi finder i Patagonien.

Berømt fransk ønolog og nye investeringer

Fra og med årgang 2004 har vingården tillige haft den verdenskendte flying winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent med et eneste formål - at hæve kvaliteten yderligere. Michel Rolland er kendt som konsulent på nogle af mest berømte Bordeaux-slotte og andre topvine verden over. Helt enestående konsulterer Michel Rolland på hele produktionen på 8 millioner flasker hos Fin del Mundo, bla. takket være et nært venskab med Viola familien. I 2009 har Viola familien indgået et partnerskab med Eurnekian familien, en af Argentinas rigeste familier, om en samlet investering på 50 millioner USD bl.a. med det formål at udvikle nye topvine, at udbygge vingårdens kapacitet og at etablere et hotel med restaurant på vingården.

Bodegaen bag Bourgognedræberen

Bodega del Fin del Mundo har specialiseret sig i at tæmme en så krævende druesort som Pinot Noir, som har vist sig at stortrives på de patagonske vinmarker. I en blindsmagning i Penge & Privatøkonomi blev Fin del Mundo Postales Pinot Noir i årgang 2004 smagevinder i konkurrence med berømte Pinot Noir vine og af flere paneldeltagere vurderet til at være en Bourgogne. Den blev vurderet til at burde koste mere end fx. 1998 Château Pommard og en 2000 Gevrey Chambertin! Siden har vinen været en kæmpesucces i samtlige årgange og er af mange danskere kendt som "Bourgognedræberen". Fin del Mundo laver dog flere andre fremragende vine på Pinot Noir og Malbec.

Postales Del Fin Del Mundo, Malbec

Postales Malbec er en meget mørk vin med en bouquet af røde frugter, modne blommer og noter af vanille og tobak. Smagen er intens, varm og blød og rig på fuldmoden frugt.