2015-Luca-Malbec-Uco-Valley-Mendoza-Laura-Catena

2015 Luca Malbec Uco Valley Mendoza Laura Catena

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

93 point
95 point
90 point

Laura Catena er datter af Nicolas Catena, Argentinas og Sydamerikas bedste vinproducent. Som den mest sandsynlige tronarving til Catena- imperiet, stilles der kolossale forventninger til Laura. Hun spiller en stadig vigtigere rolle i Catena-imperiet, bla. har hun været drivkraften i udviklingen af Catenas super-premium Malbec single vineyards. Laura er 4. generation i Catenafamilien som producerer vin, og ved fødslen af hendes ældste søn besluttede hun sig for at skabe sine egne vine. Den første serie af vine kaldte hun Luca, opkaldt efter den ældste søn. I Mendoza findes en lang række familiedrevne vinmarker med unikke placeringer og gamle vinstokke. De store producenter havde ikke haft øjne for dette uudnyttede potentiale, og Laura opdagede at nøglen til at lave vine med en særlig karakter i hendes boutique vingård lå netop her.

Luca Malbec laves på druer fra upodede vinstokke i superområdet Altamira i Gualtallary distriktet. Vinen hverken klares eller filtreres inden aftapning. Det endelige resultat er en blæksort vin, og dét i ordets mest bogstaveligste forstand. Duften byder på kaskader af koncentreret kirsebærfrugt med toner af mokka, vanile og eukalyptus.

Smagen er meget rig og fyldig, og eftersmagen er utrolig lang. Luca Malbec besidder fremragende lagringsegenskaber, men det er sikkert er de færreste der vil kunne holde fingrene væk fra denne overdådige vin..