2014 Trois Cépages Arbois Jura Domaine du Pelican

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine & Spirit Magazine 94 point

Vin-Info

Varenummer: 14521314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Jura
Druesorter: 60% Pinot Noir, 35% Trousseau og 5% Poulsard.
Anbefalet til: Lette kødretter, hvidt kød, lammekød, stegt fisk.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

Domaine du Pélican - Juravine fra Marquis d'Angerville

Guillaume d'Angerville er i dag ejer af det ikoniske Bourgogne Domaine Marquis d'Angerville i Volnay, et af de mest berømte i hele Bourgogne. Særligt kendt er man for 1. Cru vinmarken Clos des Ducs, som man er eneejer af og som går for at være den bedste i Volnay og på Grand Cru niveau.

Nye eventyr i Jurabjergene

Guillaume d'Angerville ejer hovedparten af Domaine du Pélican og resten ejes hans winemaker Francois Duvivier. De 2 havde i en årrække været fascineret af Juravinenes muligheder og ligheder med Bourgogne Markbesiddelserne er på i alt 10 ha., 5 ha. købt fra Château de Savannes og 5 ha. i le Grand Couroulet, et slags naturligt amfiteater med unikt mikroklima.

Pelikanens historie i Arbois

Pelikanen er også inkorporeret i den nærliggende by Arbois' byvåben. Det skyldes at den tysk-romerske kejser Maximilian var på gennemrejse i Arbois i slutningen af det 15. århundrede, og han rejste sammen med sit hof og hans samling ag sjældne dyr. På den tid var det meget prestigefyldt at eje eksotiske dyr som en pelikan. Desværre døde fuglen under opholdet i Arbois, men byen fik ret til at bære den i sit byvåben. Læs mere om historien i denne PDF.

Lokale og internationale druesorter dyrkes biodynamisk

De 5 ha. tæt på Ch. De Savannes er beplantet med internationale druesorter som Chardonnay og Pinot Noir, men også med lokale sorter som Savagnin. Trousseau og Poulsard og de andre 5 ha. med Chardonnay og Savagnin. Vinmarkerne dyrkes ligesom Marquis d'Angervilles marker i Volnay biodynamisk. Terroiret består af kalk og kalk i blandet ler.

Trois Cépages

Druerne til denne vin kommer fra vinstokke som er en 10-15 årgamle. Terroiret består mest af kalk og mergel og ler. Druesammensætningen af Pinot Noir, Trousseau og Poulsard giver en elegant vin med en frisk bouquet af røde skovbær og lidt urter, smagen har en fin vibrerende syre som giver en elegant vin med afrundede tanniner i finishen.

Anmeldelser

  • 94P - Wine & Spirits Magazine oktober 2016: "François Duvivier, winemaker at d'Angerville in Volnay, partnered with Guillaume d'Angerville on this project in the Jura. They purchased two parcels of biodynamically farmed vines, producing great wines from their first vintage of 2012. And they have followed up with exceptional 2014s, including this blend of pinot noir, trousseau and poulsard. If you want to know why Jura makes so many sommeliers so happy, here's the wine to taste: It's light, almost featherweight in its delicacy, yet substantive in its flavors, ranging from wild strawberry and red raspberry to red cherry and pink grapefruit. Air seems to flesh out the flavors without putting any weight onto the wine. Bright and beautiful, this is Jura in a glass."
  • Druesorter: 60% Pinot Noir, 35% Trousseau og 5% Poulsard.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Lagring: 12 mdr. på et år gamle fade.
  • Anbefales til: Lette kødretter, hvidt kød, lammekød, stegt fisk.