Tilbud
2014-Sauvignon-Blanc-Sernauberg-1-Lage-Steiermark-Sattlerhof

2014 Sauvignon Blanc Sernauberg 1 Lage Steiermark Sattlerhof

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Südsteiermark - et vinøst eldorado

Weingut Sattlerhof ligger Südsteiermark i det sydøstlige Østrig, hvor vinbønderne får lægmuskler som donkrafte på grund af det kuperede terræn. Jordbundsforholdene er meget omvekslende, med forekomster af skiffer og grus men også kalk- og mineralholdige rester af koralrev og skaldyr fra tertiærtiden, hvor området lå oversvømmet af hav. På grund af terrænet egner området sig ikke til stordrift, men for en ambitiøs vinbonde er Südsteiermark et eldorado af muligheder.

Weingut Sattlerhof

I 1965 familien grundlagde familien Sattler Weingut Sattlerhof. Allerede fra starten satsedes der behårdt på kvalitet, og Wilhelm Sattler påbegyndte sit pionerarbejde med at dyrke Sauvignon Blanc, hvilket dengang var uhørt. I dag er det almen viden at Østrigs bedste Sauvignon Blanc-vine dyrkes i Südsteiermark. Det er også almen viden, at Weingut Sattlerhof er en af Südsteiermarks allerbedste vingårde. Ejendommens produktion ledes i dag af Willi Sattler, som ligesom faderen satser kompromisløst på kvalitet.

Steirische Klassik og enkeltmarksvine

Familien Sattler fremstiller to serier af vine. Med Steirische Klassik- vinene fokuserer man på at få den enkelte druesort til at fremstå så rendyrket som overhovedet muligt. Og rendyrkede, dét er de - duften kan ofte minde om friskhøstede druer. Hertil kommer enkeltmarksvinene fra Kranachberg, Sernauberg og Pfarrweingarten, hvor målet er at lade vinmarken komme til orde, mens den anvendte druesort kun er en formidler af budskabet.

Sernauberg Sauvignon Blanc

Sernauberg-marken er ekstremt stejl og dens jordbund er sand- og grusholdig. Vinen byder på en imponerende kompleks bouquet med noter af citrus, tørrede tomater, brændt paprika og mineraler. Smagen er tør og mineralsk med nuancer af fennikel og blomster. Eftersmagen er kolossalt lang. En fuldkommen unik Sauvignon Blanc.