2014 Les Varennes du Grand Clos Chinon Rouge Charles Joguet

DKK 269,95
pr. fl. v/12 flasker 324,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Spectator 92 point

Vin-Info

Varenummer: 23071314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Cabernet Franc.
Anbefalet til: Karftige kødretter, lammekød, oksekød.
Drikkemoden: Nu og 15+ år frem under de rette forhold.
Fadlagring: 15-16 måneder på nye franske egetræsfade.

Beskrivelse

Domaine Charles Joguet Varennes du Grand Clos

Prestigevin som har været lavet siden 1985. En af de store, klassiske Chinonvine med meget lang levetid. Vinstokkene er plantet mellem 1962 og 1976 og ligger på terrasser omgivet af mure (Le Clos). Terroiret her indeholder eroderet kalk fra skråningen med terrassen og ler med lidt flintesten. Alle druer håndhøstes naturligvis og man sorterer også i druerne ved ankomst til kælderen. Vinen har en flot og meget dyb, mørkerød farve med violette kanter. Bouqueten er fyldt med duft af modne kirsebær, smagen er meget struktureret, tanninrig og meget kraftig. En vin der vil kunne lagre i op til 10 år. Bør absolut dekanteres.

Anmeldelser

  • 92P - Winespecator Insider 03.05.2017." Red Juicy, with a light briary spine cutting through the mix of cherry, currant and plum fruit flavors. Notes of singed spice and black tea show on the slightly toasted finish. Best from 2018 through 2023.-J.M. "
  • Druesorter: 100% Cabernet Franc.
  • Fadlagring: 15-16 måneder på nye franske egetræsfade.
  • Drikkeklar: Nu og 15+ år frem under de rette forhold.
  • Anbefales til: Karftige kødretter, lammekød, oksekød.

Producent beskrivelse

Domaine Charles Joguet - toppen af Chinon

Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og da især i Paris. Domainet ejes af familien Genet og blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet. Domainet råder over ikke mindre end 40 ha. spredt ud over det meste af appellationen. Hver vin afspejler et specifikt terroir og skal helst være gekendelig for sit terroir år efter år. Derfor laver man en hel del forskellige vine, hvoraf vi har udvalgt nogle meget forskellige. Hovedbygningen på vingården er historisk og kaldes "La Dioterie".

Cabernet Franc er kongen og Chinon kongernes vin

Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen. Alle druerne på Domainet håndhøstes, man bruger kun økologisk gødning og praktiserer "lutte raisonnée", dvs. man anvender så vidt muligt økologiske dyrkningsmetoder, men man er ikke certificeret. Man råder over 3 forskellige terroirs: sandet/småsten, ler/flintesten og ler/kalk, hvilket giver mulighed for at producere frugtdrevne vine med elegant mineralitet. De franske konger opholdt sig i middelalderen meget på deres slotte i Loiredalen og skulle selvfølgelig også bruge en del vin, hvoraf Chinon var en af de foretrukne. Ogå den berømte franske digter Rabelais var meget glad for vinene fra Chinon.

Flot omtale i franske vinblade og Wine Spectator

Domainet har 1 stjerne i Guide Hachette og omtales som "Le sommet de l'appellation" (toppen af appellationen). Domainets vine har fået op til 94P i Wine Spectator, hvilket gør det til den højest anmeldte Chinon i Wine Sepctator.