2013 Torrione Toscana Tenuta di Petrolo

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

BT
Gastro Anbefalet
Vinhulen 90 point
Vinous.com 92 point
Jamessuckling.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 65431313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: primært Sangiovese
Anbefalet til: Retter med dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste
Drikkemoden: Nu og 10 år frem
Fadlagring: 12 mdr på fransk eg

Beskrivelse

Petrolo - Toscanas Pétrus

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker.

Aristokrati, etruskere og romere

Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200 tallet. Tenuta di Petrolo, vingården, er utroligt smukt beliggende ca. 40 km sy for Siena i et bakket område, som domineres af et imponerende borgtårn fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien, kaldet Galatrona. Det er siden blevet ombygget af romerne og i renæssancen. Oprindeligt var det tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte har været i Toscana til op i 1800 tallet.

Nye visioner og Italiens svar på Pomerol

Tidligere var ejedommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enstående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerolvine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol.

International anmelder ros til alle Petrolos vine

Wine Spectator har skrevet: "Le Pin of Tuscany" og givet op til 98 point for Galatrona. Robert Parker har givet op til 96 point. Wine Enthusiast følger trop: "Galatrona is one of Italy's top Merlots"- ligeledes op til 98 point. Gambero Rosso har givet Galatrona de maksimale 3 glas ikke færre end 11 gange! Som JamesSuckling skriver: "Everything this artist-turned- winemaker does seems to turn to gold, or at least high ratings."

Torrione og Galatrona

De 2 vigtigste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er blevet en af Italiens ikonvine og et investeringsobjekt på linie med f. eks. Sassicaia.

Torrione

Torrione har en dyb rød farve og en stor og prægtig bouquet af solbær, violer, samt tobak, mynte og krydderier. En flot og imponerende vin med en varm og generøs frugt, samt bløde og fede tanniner i den lange, lange smag.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - BT d. 27.05.17: "Flot, fyldig rødvin, lækker, saftig og dyb smag af modne solbær, røde kirsebær, tranebær, krydderier, urter, lidt mørk toast og strejf af vanilje. Et godt køb."
  • Anbefalet i Gastro juli 2016: "År efter år et sikkert kort fra Toscana. Mestrer tomatretter, også dem, hvor tomaten er let karamelliseret, men endnu bedre til retter med kirsebær og kirsebæreddike. Pas på med at gøre retten for sød. Spæde beder, både de røde og de bolsjestribede er gode her. Svampene kan den også klare. Sangioveses kirsebær og tranebær er blødt lidt op med merlot og moderne vinificering, så kanterne er rundede. Smager alligevel umiskendeligt af Toscana. Luca Sanjust er det sydøstlige Toscanas merlotmester med sin Galatrona, men Torrione er sjovere på prisen og mere tro mod sit sted. Har drukket den i kriminelle mængder til pizza med vild fennikel og Zucchini flere somre i træk. - RLJ"
  • 90P - Vinhulen.dk d. 21.03.16: "Rubinrød. Duften rummer træ, mørke kirsebær, krydderi og en mørk duft, der ganske langsomt udviklet parfumerede noter i glasset. Smagen er frisk og har masser af træ og mørke kirsebær, fin volumen og fast frugtsyre og bid. Vinen er frisk, og derfor er de primære noter det let umodne præg af fadlagringen, men der er god kraft og intensitet i den bagvedliggende frugt. Kræver et års tids lagring, inden den begynder at vise sit fulde potentiale. Drik 2017-2020."
  • 92P - vinousmedia.com v/Antonio Galloni september 2015: "A real knock-out, the 2013 Torrione is superb. Fresh, vibrant and totally alive in the glass, the 2013 possesses tons of energy and pulsating minerality to frame a core of intense dark fruit. Hints of lavender and violets add inviting floral overtones. This is a superb showing from Petrolo and one of the better Torriones I can remember tasting."
  • 93P - James Suckling august 2015: "Flamboyant aromas of crushed blueberries and blackberries. Full body, soft tannins that give the wine a creamy texture and wonderful length. Fresh, clean and delicious. Drink or hold."
  • Druesorter: primært Sangiovese
  • Årlig produktion: 3300 ks.
  • Fadlagring: 12 mdr på fransk eg
  • Drikkeklar: Nu og 10 år frem
  • Anbefales til: Retter med dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste