2013 INARNO Sangiovese Toscana IGT Tenuta di Petrolo

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Den korte avis
Jamessuckling.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 65451313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese
Anbefalet til: Pastaretter , lette kødretter, pizza, det lettere italienske køkken.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem
Fadlagring: Kun i cementtanke for at bevare frugten.

Beskrivelse

Petrolo - Toscanas Pétrus

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker.

Aristokrati, etruskere og romere

Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200 tallet. Tenuta di Petrolo, vingården, er utroligt smukt beliggende ca. 40 km sy for Siena i et bakket område, som domineres af et imponerende borgtårn fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien, kaldet Galatrona. Det er siden blevet ombygget af romerne og i renæssancen. Oprindeligt var det tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte har været i Toscana til op i 1800 tallet.

Nye visioner og Italiens svar på Pomerol

Tidligere var ejedommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enstående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerolvine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol.

Wine Spectator, Robert Parker, Wine Enthusiast og Gambero Rosso

Wine Spectator har skrevet: "Le Pin of Tuscany" og givet op til 98 point for Galatrona. Robert Parker har givet op til 96 point. Wine Enthusiast følger trop "Galatrona is one of Italy's top Merlots"- ligeledes op til 98 point. Gambero Rosso har givet Galatrona de maksimale 3 glas ikke færre end 11 gange!

Torrione og Galatrona

De 2 vigtigste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er blevet en af Italiens ikonvine og et investeringsobjekt på linie med f. eks. Sassicaia.

Inarno

Vinen er en hyldest til den kommende appellation Val d'Arno di Sopra, som allerede i 1716 blev officielt anerkendt som kvalitetsregion på niveau med Chianti. Ejeren, Luca Sanjust, udvælger omhyggeligt Sangiovese druer fra gamle vinstokke hos sine naboer til at producere denne vin. Vinen har en frugtig bouquet af mørke bær, en elegant blød smag med typisk charme fra Toscana.

Anmeldelser

  • 6 stjerner - DenKorteAvis.dk v/Erik Mortensen d. 12.10.16: "Vinen er en hyldest til den kommende appellation (voksested) Val d'Arno di Sopra, som allerede i 1716 blev officielt anerkendt som kvalitetsregion på linje med Chianti. Ejeren af Petrolo, Luca Sanjust, har omhyggeligt udvalgt Sangiovese druer fra gamle vinstokke hos sine naboer, og mosten har udelukkende lagret i cementtanke for at bevare frugten. Smagen er elegant og blød."
  • 90P - James Suckling oktober 2014: "Aromas of blueberry, lavender and lemon peel follow through to a medium body, with tangy citrus acidity and a long, bright finish. Delicious, good-value red from Petrolo, which also makes Torrione and Galatrona. Drink or hold."
  • Druesorter: 100% Sangiovese
  • Fadlagring: Kun i cementtanke for at bevare frugten.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Pastaretter , lette kødretter, pizza, det lettere italienske køkken.