2013 Coteaux du Layon Château de la Roulerie

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinbladet 90 point

Vin-Info

Varenummer: 22881413
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Chenin Blanc
Anbefalet til: Aperitif (vinen er sød), desserter især frugttærter, samt perfekt til blå oste og faste oste.
Drikkemoden: Fra høståret og 10 år frem.

Beskrivelse

Côteaux du Layon

Aperitif, oste og dessertvin lavet på 100% Chenin blanc. Druerne kommer fra gamle vinstokke plantet på fattig jord med ler, småsten og skiffer. Disse marker ligger tæt på den lille Layon flod (nogle ville kalde den en å). Der kommer tågebanker fra Layon, hviklet fremmer udviklingen af botrytis (ædel råddenskab). Alle druer er late harvest og håndhøstes og vinificeres i 400 L egetræsfade "sur lie". Vinens farve er dyb gul med strejf af glimtende guld, bouqueter indtagende med meget modne, eksotiske frugter. Smagen er meget fyldig med en dejlig underliggende syre, en vin i perfekt balance mellem sødmen og det friske syre.

Anmeldelser

  • 90P - Vinbladet juni 2014: "Moden frugt med pikant sødme, fin eksotisk frugt med kvæde og svampe. Stor fylde, meget fin sødme forenet med moden eftersmag med frugt og svampe. Kan bruges som appetizer og som dessertvin."
  • Druesorter: 100% Chenin Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 40+ år
  • Drikkeklar: Fra høståret og 10 år frem.
  • Anbefales til: Aperitif (vinen er sød), desserter især frugttærter, samt perfekt til blå oste og faste oste.

Producent beskrivelse

Château de la Roulerie Anjou, Côteaux du Layon og Chaume

Ejer Philippe Germain er ligesom sin berømte broder Thierry Germain, oprindelig fra Bordeaux, hvor familien ejer flere slotte. Begge brødre så tidligt mulighederne for at lave unikke vine i Loiredalen og er nu en del af den nye generation som er ved at forandre lidt glemte appellationer som som Saumur og Anjou til vine enhver sommelier må have på kortet. Faderen Bernard Germain ejer endvidere Château de Fesles i Anjou.

Chenin Blanc og Cabernet Franc

Château de la Roulerie ligger i hjertet af Anjou og selve slottet stammer fra det 19. århundrede, men der er spor efter langt ældre bebyggelser. Slottet er omgærdet af en smuk park med udsigt over St. Aubin dalen. Chenin Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Cabernet Franc kongen blandt de røde. De søde vine fra Côteaux du Layon er verdensberømte og Château de la Roulerie laver nogle af de allebedste og mest eftertragtede, dette er vine på allokation i begrænsede mængder.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Château de la Roulerie råder over 20 ha vinmarker plantet på et terroir, som fortrinsvis består af ler og kalk med et underliggende skifferlag. Produktionen har været økologisk i en årrække og fra 2014 bliver vinene cerficeret økologiske.

Ros i Wine Spectator

Philippe Germain var en af hovedpersonerne i Wine Spectators Loire artikel i juni 2013, hvor hans vine fik op til 93P for Côteaux du Layon Chaume og "Top Value" for sin Cabernet franc Anjou.