2013 Campo San Giorgio Rosso Conero Riserva Umani Ronchi

DKK 450,00
pr. fl. v/6 flasker 544,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Spectator 92 point

Vin-Info

Varenummer: 59521313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Marche
Druesorter: 100% Montepulciano
Anbefalet til: oksekød, lam, fuglevildt
Fadlagring: 18-20 måneder på egetræsfade

Beskrivelse

Campo San Giorgio Rosso Conero Riserva Umani Ronchi

Conero Riserva Campo San Giorgio er Umani Ronchis nye top cuvée der første gang så dagens lys i årgang 2009. Vinen repræsentere det ultimative udtryk af Montepulciano fra Conero området og afspejler tydeligt Umani Ronchis store erfaring med druen. Druerne kommer fra en tæt beplantet mark med fritstående buskbeskårede vinstokke med lavt høst udbytte af modne, koncentrerede druer, der høstes i hånden og gæres med naturlig vildgær. Vinen har en dyb rubinrød farve og en intens frugtig duft af modne kirsebær og blomme med strejf af appelsinskal. Smagen afslører dyb moden frugt med noter af sødmefulde krydderier såsom vanilje og lakrids. Silkebløde tanniner og en mineralsk og frisk finish. En vin med tydelig terroir karakter, der kombinere dybde og kraft med elegance og balance.

Anmeldelser

  • 92P - Winespectator:" An elegant, medium- to full-bodied red, with fine-grained tannins and a delicate skein of spice and graphite unraveling through flavors of ripe black currant, thyme, smoky mineral and dried fig. Long and lingering on the finish. Drink now through 2029.""
  • Druesorter: 100% Montepulciano
  • Fadlagring: 18-20 måneder på egetræsfade
  • Anbefales til: oksekød, lam, fuglevildt

Producent beskrivelse

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!