2012 Sancerre Rouge Anthocyane Domaine Bernard Fleuriet

DKK 219,95
pr. fl. v/12 flasker 264,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22961312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Pinot Noir.
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
Fadlagring: 50% betonfad, 50% egefad.

Beskrivelse

Domaine Bernard Fleuriet Sancerre og Menetou-Salon

Domaine Bernard Fleuriet var tidligere en stor landbrugsejendom med forskellige afgrøder som korn og majs. Bernard Fleuriet havde dog altid haft passionen for regionens vine, og besluttede sidste i 1980'erne at lave ejendommens jordbundsforhold kortlægge med henblik på at plante vinstokke på de bedste marker. Det er nu resulteret i 20 ha. Sancerre og 3 ha. i Menetou-Salon. Besiddelserne er fordelt på 35 parceller og på de 3 mest berømte terroirs i Sancerre flintesten (silex), kalk (terre blanches) og småsten (caillottes). Alle parceller ligger på sydøstvendte eller sydvendte skråninger. I dag laves vinene af sønnen Mathieu Fleuriet, og han laver barberblads skarpe vine med fokus på terroir.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir

Sauvignon Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Pinot Noir kongen blandt de røde. I kultur og landskab mærker man slægtskabet med Bourgogne og det slår også igennem i vinene, naturligvis især i Sancerre rouge.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Domaine Bernard Fleuriet har investeret meget i en helt ny, topmoderne kælder, blandt andet har man fået de nye, æggeformede betontanke som mange store ønologer sværger til. Hele vinifikationen er opbygget efter tyngdelovens principper og markerne har i en årrække været drevet efter økologiske principper (under konvertering - fuldt certificeret fra årgang 2016).

Anthocyane Sancerre Rouge

Prestige Cuvée lavet på druer fra Domainets ældste og bedste vinstokke. Vinen er lagret 100% på egetræsfade (50% nye). Dette og et meget lavt høstudbytte giver en flot mørk Pinot Noir med en stor bouquet af røde bær, især kirsebær, en koncentreret og kompleks smag med antydning af røde blommer som slutter silkeblødt.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir.
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: 50% betonfad, 50% egefad.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.