2012 Château Haut Maillet Pomerol 1/2 fl

DKK 129,95
pr. fl. v/24 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 98762312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Halvflaske 37,5 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 24 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
Anbefalet til: Retter med fugle- eller dyrevildt, lam eller oksekød.
Drikkemoden: Nu og 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 20-24 mdr

Beskrivelse

Vi sælger vinen til under den en primeur (forsalg) pris, som den blev udbudt til i sin tid. Vinen har ligget urørt i slottets kældre indtil nu, lagret under perfekte forhold.

Slottets vinmarker grænser op til l'Evangile, La Fleur Petrus og Gazin, hvilket unægteligt har sat sit præg på vinen. Château Haut-Maillet er således en af de mest typiske repræsentanter for den maskuline stilart blandt Pomerol's vine.

Vinen har en flot bouquet fyldt med sort frugt med antydning af tobak og chokolade. Smagen er kompakt, med stor dybde i den meget lange eftersmag. Vinen besidder et fremragende lagringspotentiale, kan snildt ligge i op til 10 år, måske mere. Kan med fordel dekanteres 1 time før servering.

Anmeldelser

  • Druesorter: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Drikkeklar: Nu og 10 år frem fra høståret
  • Vinmarkens areal: 5 ha
  • Fadlagring: 20-24 mdr
  • Anbefales til: Retter med fugle- eller dyrevildt, lam eller oksekød.

Producent beskrivelse

Château Haut-Maillet, Pomerol

Slottet er på blot 5 ha. og ligger centralt i Pomerol. Der har været dyrket vin i området siden romertiden. Slottets historie går 200 år tilbage og vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle. Slottet ejes af familien Estager, som også ejer 2 andre Pomerolslotte: Château La Cabanne og Château Plincette, samt flere ejendomme i Saint-Emilion og Bordeaux. Familien har dyrket vin i disse områder siden 1934. br></br>

Berømte naboer som Le Pin, Pétrus og Trotanoy

Château Haut-Maillet har meget fornemme naboer som Vieux Château Certan, Château Cheval-Blanc og Château Nénin, som sælges for astronomiske priser på alverdens vinbørser. Men familien Estager sætter en ære i at producere en traditionel Pomerol til overkommelige og stabile priser og vinen har derfor også fået en stor og trofast fanskare verden over.

Masser af ros i pressen

Château Haut-Maillet har høstet mange roser i den danske presse, årgang 2005 fik endda 96 point af Anders Grøndahl på vin-top-10.dk d. 28.12.10 "Et kanonslag af en Pomerol".

Et usædvanligt tæt samarbejde

Vi har arbejdet sammen med Francois Estager, direktør for alle familien Estagers' slotte, i over 15 år og er en af hans bedste kunder. Vi kan derfor tilbyde nogle af verdens bedste priser på Château Haut-Maillet til de danske Pomerolfans.